Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drama v přímém přenosu! Kajínek obviňuje Klímu ze lži, ten se brání, že musel!

Autor: aba - 
12. listopadu 2017
21:04

V neděli večer došlo k živé konfrontaci rivalů Jiřího Kajínka a novináře Josefa Klímy. Kajínek má Klímovi za zlé, že podle něj chtěl ovlivnit prezidenta, aby nepodepisoval milost, Klíma se brání s tím, že jen dělal svou novinářskou povinnost. Během hádky došlo i na drsná slova a obvinění ze lži!

Mělo se jednat o první setkání Jiřího Kajínka a Josefa Klímy. Novinář sedmnáct let pochyboval o vině odsouzeného Kajínka a ve svých pořadech poukazoval na nesrovnalosti v případu. Kajínek ho ale obviňuje z toho, že uveřejnil reportáž s Vojtěchem Pokošem, úhlavním nepřítelem Kajínka a korunním svědkem v jeho procesu, ve které Pokoš vypovídal v odsouzencův neprospěch. A navíc ji Klíma odvysílal poté, co prezident přiznal, že se mu chystá dát milost. Kajínek to vnímá tak, že se Klíma pokoušel prezidenta ovlivnit, aby změnil svůj názor, a to je podle něho podraz. Na TV Prima si to v neděli večer vyříkali naživo a bylo to drsné!

"Klíma na mě udělal podraz, který je naprosto zásadní. Smutné na tom je, že to není poprvé. Já jsem se těšil, že přijdu jednou z vězení a budu ho moct obejmout a říct mu, že jsem mu vděčný za tu pravdu, kterou s Kroupou odhalili. Za těch sedmnáct let jsem se ale dočkal několika podrazů," začal Kajínek. Za ten zásadní považuje právě reportáž s Pokošem, kterou Klíma ve svém pořadu odvysílal.

"Pokoš se ozval a chtěl promluvit," popisoval Klíma důvody, proč natočil onu reportáž. "Já mám důkaz, že Klíma oslovil Pokoše, ne naopak. Vojtěch Pokoš nechtěl rozhovor udělat, on ho přesvědčil, aby ho udělal," trvá na svém Kajínek. Podle něj se Klíma domluvil s Janýrem, mužem, který Kajínkovi psal už do věznice, že věří v jeho nevinu, má o ní důkazy, a žádal o to, aby ho nechali nahlédnout do spisu. V Čechách je tento muž odsouzený k pěti letům vězení, a tak žije mimo republiku. Podle Kajínka byl nedobrovolný rozhovor s Pokošem domluvený právě přes Janýra, se kterým se údajně domluvil Klíma a setkali se těsně za hranicemi. "Když Klíma říká ´já jsem musel´, tak nemusel, on chtěl, v tom je ten zásadní moment," durdí se Kajínek.

"Pokoš mě kontaktoval prostřednictvím Janýra, já ani nevěděl, kde Pokoš tou dobou byl," brání se novinář nařčení, že by měl Pokoše kontaktovat sám. Kajínek na to ale má podle svých slov důkazy a výmluvám nevěří.

"Pane Kajínku, proč bych to dělal? Já chápu, že jste vyrostl v paranoidním prostředí, kde vidíte spiknutí proti sobě, ale takhle se to prostě stalo. Proč bych to dělal, proč bych přiznával, že jsem se možná sedmnáct let mýlil, proč bych poškozoval svou sedmnáctiletou novinářskou minulost? Já neudělal nic víc, než že jsem měl pocit, že svědectví jsou důležitý a mám je zveřejnit. Nejsem váš advokát abych filtroval svědectví ve váš prospěch," odpověděl drsně Klíma na Kajínkovo obviňování. Podle něj se jeho víra v Kajínkovu nevinu procentuálně mění. "Teď jsem nakloněný tomu, že Kajínek tam byl a neřekl všechno. Možná i střílel jako jeden ze střelců," uzavírá reportér a na otázku, zdali si myslí, že by mohli ještě někdy spolupracovat, odpovídá, že nejspíše ne.

"Já si myslím, že je všechno možné. Život dokáže nakreslit věci, které nedokáže nikdo vymyslet," odpovídá Kajínek na otázku jejich budoucího vztahu, ale zároveň říká, že teď už se s Klímou bavit nechce. "Klíma děsně lže," řekl navíc Blesku po natáčení pořadu. Klíma se po natáčení svěřil, že byl Kajínek útočný, ale prý s tím počítal.

Video: Ukázka z Já, Kajínek! Kvůli komu před kamerou pláče?

Video  Ukázka z Já, Kajínek! Kvůli komu před kamerou pláče?  - FTV Prima
Video se připravuje ...

mirkazam ( 24. listopadu 2017 10:14 )

Klíma se totálně shodil...je tady vidět jeho obojetnost..že prý musel ?? Nikdo ho nemohl donutit,aby se zachoval jako prodejná *** !!!

dr.x.crement ( 14. listopadu 2017 10:51 )

Boží mlýny melou pomalu ,ale jistě.Kajínek kradl,v životě nic dobrého neudělal,jeho trest je naprosto zasloužený,i kdyby nevraždil.Za co si vydělal na meďoury?Za ten "příkladný" život?

radar666 ( 14. listopadu 2017 10:46 )

Pravda je taková,že Klíma si na Kajinkově příběhu nahrabal pěkný prachy.Teď,když je Kajínek venku,už to tak nepůjde ( co kdyby se Kajínek chtěl dělit ,že ) a tak Klíma přeběhl rychle na druhou stranu a Kajínka sprostě odkopl.Teď bude pro změnu táhnout s policajtama aby dostali Kajínka zpět a on měl o čem zase psát ! Je to hyena,ostatně jako i ostatní novináři ,které živí cizí neštěstí !

kajineknahrad ( 14. listopadu 2017 10:08 )

Nádherná trojka se společnými zájmy, která si navzájem pomáhá: Kajínek, Zeman a Babiš. Ti dokáží velké věci.

Tajfun ( 14. listopadu 2017 08:46 )

No co,je to jenom novinář

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání