Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Studentka (†20) zemřela zbytečně: Nebylo dost sanitek! Čekala 90 minut

Autor: bop - 
11. listopadu 2017
17:41

Otřesný případ selhání záchranné služby si vyžádal život mladé studentky Kathryn Richmond (†20). Dívka mohla žít, kdyby sanitka přijela včas. Její potíže však byly několikrát chybně bagatelizovány, a tak na záchranu musela čekat dlouhých 90 minut!

Vysokoškolská studentka Kathryn Richmond z Velké Británie se skácela k zemi o půlnoci 21. dubna 2015. Kvůli infekční mononukleóze se jí natrhla slezina. Její rodiče, Alan (54) a Jacqueline (52), zavolali záchranku v 0:14. Ta mohla být u dívky za pouhých osm minut... Operátorka Tanya Javadi ale změnila označení případu z červeného na zelený a sanitka byla přesměrována jinam. 

V krizovém čase měly totiž čtyři posádky ze třinácti po několika hodinách ve službě hodinovou pauzu a nebylo dost personálu k dispozici. Dispečeři na sobě podle britského deníku The Daily Mail cítili tlak, aby neoznačovali tolik případů za krizové. 

Richmondovi opět zavolali záchranku v 0:40. Případ jejich dcery, která měla potíže s dýcháním, byl překvalifikován na červený, ale nejbližší posádka, která nebyla na pauze, byla 25 minut jízdy daleko. Vozidlo bylo vysláno za dívkou, vzápětí bylo ale opět odkloněno za jiným případem vedoucím kontrolní místnosti Duncanem Smithem. 

Duncan Smith byl prý přesvědčený, že má astmatička Kathryn jen potíže způsobené touto diagnózou. Ve skutečnosti však byla dívka v hypovolemickém šoku ze ztráty krve kvůli vnitřnímu krvácení. 

Dispečer Nicholas McGuinness během vyšetřování vypověděl, že té noci bylo k dispozici mnohem méně zdrojů, než bylo potřeba, aby se zabezpečily všechny telefonáty tak, jak měly.  

Dispečeři z kontrolní místnosti opět zavolali Richmondovým v 1:31 ráno. V té chvíli bylo šest ze třinácti posádek na pauze. Zdravotníci konečně dorazili k trpící ženě v 1:39 hodin. Okamžitě jim bylo jasné, že studentka potřebuje bezodkladnou nemocniční péči.

Po převezení do nemocnice však u dívky došlo k zástavě srdce a v 6:22 hodin ráno zemřela. Podle lékařů by přitom jakýkoli krok, který by vedl k operaci sleziny a zabránil by tak zástavě srdce, udržel Kathryn naživu. Kdyby záchranka přijela dříve a její případ by nebyl chybně vyhodnocený, mohlo se její mladé tělo ze všeho dostat.

VIDEO: Kriminalisté prošetřují smrt muže v golfovém klubu v Kouřimi.

 

syrucek ( 11. listopadu 2017 20:46 )

 Dnes běžná praxe: Sanitka nejede? Vem si taxíka

jany ( 11. listopadu 2017 19:14 )

rekli rodice vsechny informace?

buban ( 11. listopadu 2017 19:08 )

Sice máte pravdu, já také ale nechápu, proč nás plesk informuje o události dva a půl roku staré, která se přihodila v Anglii.

skaara ( 11. listopadu 2017 18:30 )

Absolutně nechápu,proč rodiče svoji dceru nedopravili do nemocnice svépomocí okamžitě po tom kolapsu. A pokud neměli vlastní auto, proč nepožádali někoho, kdo auto má, třeba sousedy, známé nebo příbuzné ? Proč čekali na sanitku, proč nejdeli sami, když nejela?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání