Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Syna brutálně zmlátil lopatou: Soud poslal muže na pět let za mříže

Autor: bop - 
8. listopadu 2017
20:40

Okresní soud v Ústí nad Orlicí musel řešit nevšední případ. Nevlastní otec totiž 2. ledna kolem 18. hodiny v Hrušové brutálně zaútočil na svého syna (19) lopatou. Mladík skončil s 50 stehy na hlavě a psychickým traumatem. Muž dostal pět let natvrdo za ublížení na zdraví.

Richard Najman se ukázal jako nevlastní otec, o kterého by málokdo stál. Mladík byl na pozemku, který patřil jeho babičce, když 2. ledna kolem šesté večer maskovaný muž s kuklou na hlavě přeskočil plot na zahradu. 

Poté otočil světelná čidla, otevřel kůlnu a vzal si lopatu. V tu chvíli se do věci vložil chlapec, který ho na zahradě uviděl. Muž se s hochem pustil do rvačky, která měla podle svědků trvat dlouhých 10 minut. Útočník nakonec utekl a k mladíkovi byla přivolána lékařská pomoc.

Ten nakonec skončil s neuvěřitelnými 50 stehy v oblasti hlavy. 20 stehů si přitom vyžádala jen jedna ošklivá rána. Náctiletý si z potyčky odnesl také řadu modřin a pohmožděnin, zejména na rukou, protože se snažil chránit si hlavu. Rozvinulo se u něj také trauma z prožitého šoku, se kterým se delší dobu léčil. 

Hned den nato zadržela policie chlapcova nevlastního otce, Richarda Najmana, který se bez okolků přiznal. Podle jeho obhájce jednal zkratkovitě a pod vlivem rodinných problémů. Během soudního procesu se zvažovala také možnost soudit případ jako pokus o vraždu, nakonec však zůstalo u ublížení na zdraví. Krajský soud v Ústí nad Orlicí nyní konečně vyřkl rozsudek – pět let na tvrdo a čtvrt milionu odškodné. 

VIDEO: Někdo surově napadl invalidu v metru.

 

villon ( 8. listopadu 2017 21:42 )

Já bych spíš pozavíral všecky ty lyberální rodiče, co harantovi nedaj po tlamě ani když řve na veřejnosti nebo ho nechaj lítat po hospodě a podobně otravovat život slušnejm lidem. Lopatou po čenichu by potřebovala většina spratků.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání