Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Klíma k obvinění o »sebevraždě« oběti z případu Nečesaný: Vyšetřovatel lže, traumatizoval ji víc on!

Video se připravuje ...
Autor: ljš - 
7. listopadu 2017
05:01

Je držitelem prestižních novinářských ocenění, teď ale známý reportér Josef Klíma čelí drsnému obvinění. Podle kriminalisty Milana Jušty se po jeho návštěvě oběť v případu Lukáše Nečesaného zhroutila, a dokonce měla sebevražedné sklony. Hvězda televize Prima ale veškerá nařčení odmítá.

Ke Klímově nařčení došlo, když kriminalista Milan Jušta u královéhradeckého soudu vysvětloval, proč policisté poskytovali napadené kadeřnici Ludmile B. ochranu v době, kdy byl Nečesaný jako domnělý pachatel za mřížemi, a nemohl ji tedy nijak ohrozit. 

Vyšetřovatel nejprve tvrdil, že oběť čelila útokům ze strany blízkých obžalovaného mladíka, které měly spočívat v tom, že jeho babička, dědeček a otec chodili kolem kadeřnictví a někdy do něj údajně i nahlíželi. Uznal ale, že prarodiče Nečesaného v blízkosti salonu Ludmily B. bydlí.

Poté uvedl, že žena byla ve velmi špatném psychickém stavu od doby, kdy ji navštívil právě Klíma se svým štábem. „Tlačil na ni tak, že se zhroutila. Plakala a chtěla skončit se životem,“ tvrdil u soudu Jušta. Kadeřnice pak prý skončila v péči psychologů a policisté se rozhodli ji chránit.

Klíma, který je držitelem prestižní Ceny Ferdinanda Peroutky, veškerá nařčení odmítá. „Toto obvinění vyšetřovatele považuju za hrubý útok na mou novinářskou čest a profesionalitu,“ řekl Blesk.cz a popsal své setkání s Ludmilou B. „V samotném začátku případu jsme navštívili se štábem kadeřnictví, slušně jsem se zeptal zmíněné kadeřnice, zda nám chce poskytnout rozhovor a zda opravdu v Lukáši Nečesaném poznala pachatele. Ona řekla, že se vyjadřovat nechce, a tak jsme odešli. Víckrát jsem ji nekontaktoval, což je doložitelné i v dalších reportážích,“ vysvětlil reportér.

„Já si myslím, že daleko víc ji traumatizoval vyšetřovatel Jušta, který ji navštívil hned v nemocnici po úrazu. Se na mě snaží odvést pozornost, jako bych já za něco mohl. Já oběti zásadně netraumatizuji,“ dodal pro FTV Prima Klíma. Svým vyjádřením reportér narážel na podivnou rekognici, na níž se můžete podívat níže.

Otázku ochrany Ludmily B. u soudu dlouhodobě rozporují obhájci Nečesaného. Schůzku s policisty totiž prozradila sama kadeřnice v den, kdy změnila výpověď a mladíka po dvouleté amnézii označila za pachatele. Policisté návštěvu vysvětlili právě poskytováním ochrany oběti. Záznam o tom vyhotovili až měsíc poté, co informace o schůzce vyšla najevo.

ladislav58 ( 28. února 2018 13:57 )

Taky se už na to nedívám stojí to za hovno !

mastala ( 26. února 2018 18:50 )

Klíma by mohl dělat vyšetřovatele......ví všechno nejlíp....

egyptanka ( 20. listopadu 2017 15:11 )

Nikoho se nezastávám,ale Klíma naprosto zklamal. Už mu nevěřím ani slovo.

Tara-Tara ( 7. listopadu 2017 15:53 )

souhlas...panu Klimovi uz nic neverim, stacilo mi jak obratil v kauze Kajinek...a tak byl jete před par lety nestranny a snad i na strane pravdy

Perverzak ( 7. listopadu 2017 14:00 )

 gemino ty jsi pekny vemeno a zrejme holic z horic ze tak vse vis. Tak jdi k soudu a vylez z anonymu. To se ti to tady pise .Divim se ze nepises po rusky blbe

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání