Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zuzku (13), kterou smetlo auto, operovali: Nevypadá to dobře, říká maminka

Autor: lm - 
2. listopadu 2017
10:20

Lékaři operovali třináctiletou Zuzku, kterou před týdnem srazilo auto, když vystupovala z autobusu. Dívenka utrpěla při nehodě těžká zranění a skončila v umělém spánku. Podle rodičů ale jejich dcera nemá vyhráno a zatím to nevypadá moc dobře.

Zuzka měla před narozeninami, a tak jela nakoupit sladkosti pro spolužáky do města. Doma prosila, aby mohla jít do města sama, že její mladší kamarádky taky chodí samotné a stěžovala si, že z ní její maminka dělá mimino. S tatínkem byla domluvená, že ji vyzvedne na zastávce, protože už byla tma. Když tam ale muž přišel, viděl už jen tělo své dcery a nad ním zdravotníky, kteří bojují o její život. Zuzku srazilo auto, když přecházela silnici.

Po nehodě skončila školačka s těžkými zraněními v Dětské nemocnici v Banské Bystrici. Lékaři ji udržovali v umělém spánku. V pondělí ji pak operovali. Holčička ale stále nemá vyhráno. "Není to na nejlepší cestě," přiznala serveru Pluska.sk nešťastná maminka Zlatica (46).

Rodiče se teď modlí, aby se jejich jediné dítě uzdravilo. "Strašně dlouho jsem na Zuzku čekala. V zdravotní kartotéce jsem měla napsáno, že v životě dítě nebudu mít. Lékař mě však utěšoval, že nikdy nemáme říkat 'nikdy'. Později, na vyšetření sono zjistili, že jsem těhotná," zavzpomínala Zlatica se slzami v očích.

Případem se mezitím zabývá i policie. Podle trenčínské krajské policejní mluvčí Eleny Antalové řidič motorového vozidla nebyl v blízkosti autobusové zastávky dostatečně opatrný, nejel přiměřenou rychlostí tak, aby neohrozil osobu vystupující z autobusu a nedbal zvýšené opatrnosti vůči dětem.

Video: Nehoda dcery ukrajinského oligarchy: Na místě zemřelo pět lidí

Limone ( 3. listopadu 2017 02:40 )

 Nehoda se může stát každému, ale za některé Vaše debilní a stupidní příspěvky, bych Vás - a to do jednoho - nakopal do ***e !!!

Voda ( 2. listopadu 2017 18:58 )

 Trochu úcty k rodičúm,to Vám nic neřiká? Co jste to za lidi.

vihor ( 2. listopadu 2017 12:54 )

Tak být to v Česku, asi by to byl jenom přestupek za stovku korun. Třeba jak otrávili toho vězně, když mu omylem dali metadon, tak to je prý jenom kázeňský přestupek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání