Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pavel zabil své bratry (†17): Zavraždil je, protože hráli na počítači?

Autor: Jiří Čada - 
2. listopadu 2017
05:40

Desítky ran nožem, ubodaná dvojčata (†17)… Proč je jejich bratr zabil? Panovala mezi nimi v malém domě ponorková nemoc, údajně se strhla hádka kvůli počítači. A navíc… Zabiják (26) se u soudu přiznal, že si chtěl vyzkoušet, jaké je to vraždit!

„Mikina s kapucí a na vodítku žíhaný pes, takové to plemeno, kterému lidi říkají bojové,“ tak popsal Blesku bratrovraha Pavla jeden z místních. Tak mu utkvěl v paměti. „Takhle tu ale chodí po městě všichni zdejší feťáci,“ poznamenal muž. S úctou pak zavzpomínal na babičku čtveřice sourozenců, které prý v minulosti dům patřil. To byla prý dobrá ženská. „Matka se syny se sem nastěhovala po její smrti. Ta ale v osudný sobotní večer doma nebyla. A to zřejmě bylo její štěstí,“ myslí si.

Na tělech zavražděných dvojčat našli přivolaní záchranáři desítky bodnořezných ran. Oba kluci po sobotním útoku Pavla zemřeli přímo v domě. Po Počátkách se říká, že se bratři pohádali kvůli počítači. Prý všichni spolu bydleli v jednom pokoji. Čtvrtý z bratrů (27) se mladších sourozenců zastal a Pavel údajně vybuchl. Jeho řádění pak přežil právě jen nejstarší bratr…

Afekt či drogy?

Zda Pavel, který se ke svému činu přiznal, jednal v pouhém afektu, či pod vlivem drog, musí teď zjistit soudní znalci. U vazebního soudu podle Jihlavského deníku šokoval výrokem, že si chtěl vyzkoušet, jaké je to vraždit. Soudci také řekl, že se bezprostředně po činu cítil chvíli dobře, pak to ale pominulo.

„Vyšetřování potrvá měsíce,“ řekla Blesku mluvčí policie Dana Čírtková. Ta potvrdila, že útočník byl v loňském roce stíhán za jízdu v autě pod vlivem návykové látky. „Soudně trestán byl i jako mladistvý,“ dodala. Nejstarší bratr, který útok přežil, uprchl z domu do místní hasičárny, odkud zavolal o pomoc.

Video  Bratrovražda v Počátkách! Mladík (26) ubodal dvojčata (†17).  - Jiří Čada
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání