Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zuzku (13) smetlo auto, když vystupovala z autobusu: Nikomu tohle nepřeju, pláče její máma

Autor: aba - 
27. října 2017
20:54

Dnes už třináctiletá Zuzka se těšila, jak oslaví svoje narozeniny. Šla spolužákům nakoupit nějaké sladkosti, aby je překvapila ve škole, ale zpátky domů už se nevrátila.

Zuzka přišla o své narozeniny, na které se tolik těšila. Ještě to ale neví. Leží totiž ve velmi vážném stavu v nemocnici v Banské Bystrici, kde skončila po vážné autonehodě.

Děvče se totiž vydalo autobusem koupit spolužákům sladkosti na oslavu svého velkého dne. Když ale vystoupila doma na autobusové zastávce a přebíhala silnici, zachytilo ji auto.

"V důsledku srážky s vozidlem narazila nezletilá hlavou do čelního skla vozidla, které se rozbilo, a následně byla odhozená na pravou stranu vozovky," popsala nehodu pro TV Markíza policejní mluvčí Elena Antalová.

Podle lékařů je Zuzčin stav velice vážný. Má vícero poranění mozku, pánve a obličeje. Její maminka Zlatica je zoufalá. "Nikomu tohle nepřeju, nikomu. Ona je jediné dítě v mém životě," naříká a myslí si, že řidič jel příliš rychle, když její Zuzku srazil.

Domněnku o vysoké rychlosti potvrzuje i Antalová. "Řidič vozidla Kia nevěnoval dostatečnou pozornost při přejezdu kolem zastávky autobusu, jezdil nepřiměřenou rychlostí."

Sama zastávka je velice nebezpečná. Aby se lidé, vystupující z autobusu dostali na druhou stranu, musí přeběhnout vozovku, kde není značený přechod, není tam osvětlení a povolená rychlost je devadesát kilometrů v hodině. Po strašlivé nehodě mladého děvčete to ale vypadá, že bude sjednána náprava.

kuniksicht ( 28. října 2017 04:27 )

tak jak to bylo???? vystupovala z busu a nebo pred stojicim prebihala silnici kde je povolena 90satka.

hejpockej ( 28. října 2017 03:31 )

Blesku chceme jmeno toho blbce nahore, co schvalil zastavku na nebezpecnem miste aniz ho napadlo, tam dat prechod pro chodce, a proc cekal na to az se neco stane, protoze tento clovek je za to predevsim zodpovedny a ten by meli zaplatit holce odskodne

hejpockej ( 28. října 2017 03:25 )

no a ridic mel taky brejle, u huby cigaro, u ucha mobil, a radio na plny pecky.... a taky tam nebyl prechod pro chodce, protoze se predpoklada, ze cestujici musi pred silnici letat, nebo se podhrabat.

hejpockej ( 28. října 2017 03:22 )

nesmysl, dite je dite a neni na urovni dospeleho, at ho ucite od malicka cokoliv, je to proste dite a nemuzete cekat od nej zazraky. Ja taky malou ucil aby nikam nelezla s cizim chlapem, a jen byla jednou bez dozoru, a uz s nejakym smejdem skoro vlezla do auta, pac ji nalakal ze ma doma pro ni stenatko.

hejpockej ( 28. října 2017 03:17 )

takova hezka holcina, to je moc smutny... samozrejme za to muze jak ridic, tak nase neschopny zakony, ze u zastavky kde lide musi prechazet silnici,protoze nemaji kridla, neudelali prechod pro chodce. Ridic odpovida za to, ze ma dodrzovat zakony, tedy jet pouze povolenou rychlosti a hlavne cumet pred sebe a ne na mobil. A hlavne, kazdej ma jezdit tak rychle, jak je schopen reagovat. POkud nestihl reagovat a zajel cloveka, tak jel rychlosti nad jeho schopnosti. Kdyz na to nemam, zvladnout rychlou jizdu, tak jedu pomalu. Takze vina ridice a statu. Nezletile dite je chranene zakonem, a za sve ciny nezodpovida, protoze dite neni na urovni dospeleho, to vam rekne kazdej psycholog, at uz ho ucite doma ja nevim co, je to porad dite a ne genius.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání