Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Unesené bratry našli na Slovensku! Rodiče se sami vzdali

Autor: ČTK, ljš - 
27. října 2017
10:20

Dva chlapce, Davídka a Leonarda, které unesli z Dětského centra ve Strakonicích jejich rodiče, vypátrala policie na Slovensku. Jejich rodiče se nakonec přihlásili na policii dobrovolně.

Sourozence odebral rodičům soud na základě předběžného rozhodnutí v červenci kvůli nedostatečné péči. Od té doby byli chlapci ve strakonickém centru. V pátek 13. října je navštívili jejich rodiče a bratry unesli. Policisté vyhlásili po dětech pátrání a na rodiče následně vydali evropský zatykač.

Policii se podařilo s párem telefonicky spojit. „Dvojice se po dohodě s policisty Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Strakonice dobrovolně přihlásila ve čtvrtek ve večerních hodinách na Slovensku a byla zadržena při předání dětí do tamního krizového centra. Děti jsou v pořádku,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

jetela ( 27. října 2017 12:55 )

Asi jim ty deti nebyly, tak lhostejny, kdyz provedli todle. Podivejte se na cikany, tem nikdo deti neveme, vsichni se jich boji.

PETR_50 ( 27. října 2017 10:23 )

Byli viděny v Německu, teď je našli na Slovensku. To museli jet přes Rakousko a Maďarsko. Tedy vůbec tady nemáme přehled o pohybu hledaných-pohřešovaných

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání