Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Český legionář vyhoštěný z Francie slyší hlasy: Kartáčkem si vydloubl oko a napadl matku

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ljš - 
27. října 2017
09:04

Z elitní francouzské vojenské jednotky do vězení a nakonec do blázince! Čech Antonín M. (40) z Kroměřížska strávil 8 let ve francouzském kriminále, následně byl vyhoštěn do rodné vlasti, ale i doma měl problémy se zákonem. Ukázalo se, že je psychicky nemocný.

Antonín M. žil ve Francii podle deníku Právo od konce 90. let a dva a půl roku dokonce sloužil ve Francouzské cizinecké legii. Postupně se u něj ale stále víc prohlubovala agrese a v roce 2009 byl odsouzen za pokus o vraždu.

Za mřížemi strávil osm let a neustále s ním byly problémy. Po propuštění byl vyhoštěn a vrátil se domů na Kroměřížsko. Zpočátku žil v azylovém domě, kde se za něj zaručila jeho sestra. Brzy ale vtrhl do domu své matky a chtěl ji zabít.

Po zadržení se jeho psychický stav ale ještě zhoršil. Kartáčkem na zuby si vypíchl oko. Napověděly mu to prý hlasy, které slyší už dlouhá léta. „Dlouhodobě trpí silnou psychotickou poruchou, doprovázejí ji bludy, halucinace. Jeho ovládací a rozpoznávací schopnosti jsou zcela vymizelé,“ řekl znalec z oboru psychiatrie Pavel Konečný. Soud proto Antonína M. umístil do zabezpečovací detence.

Tam může strávit i celý život. Znalci budou jeho duševní stav přezkoumávat jednou ročně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání