Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Odklízeč těla zavražděné Petry z Jihlavy je na svobodě: Kam směřovaly jeho kroky?

Autor: dce, ČTK - 
26. října 2017
13:43

Před čtyřmi roky otřásla nejen Jihlavou, ale celým Českem brutální vražda teprve 15leté školačky Petry. Na její smrti se podíleli tři mladíci. Dva si odpykávají mnohaleté tresty, třetí, Jakub Doležal, je na svobodě. Od soudu dostal čtyři roky vězení, ačkoli vraždě přihlížel, nijak činu nezabránil. Když byla dívka mrtvá, jeho hlavním úkolem bylo zbavit se těla.

Doležalovi čtyřletý trest vypršel v úterý 24. října. „Dotyčný byl po řádném vykonání celé délky trestu propuštěn na svobodu,“ potvrdila Deníku mluvčí Krajského soudu v Brně Eva Sigmundová. Do trestu se totiž Doležalovi započítal i pobyt ve vazbě, kam nastoupil 24. října 2013.

Z věznice se pokoušel dostat na žádost krátce před uplynutím poloviny trestu – v březnu 2015. Ještě než ji soud stihl projednat, sám ji stáhl. Proč, to není dodnes jasné. Od té doby novou žádost patrně nepodal.

Co je s mladým mužem nyní, neví ani jeho právník. „Po skončení soudního řízení už jsem s klientem v kontaktu nikdy nebyl. Neozval se mi ani po propuštění na svobodu,“ řekl advokát Jaroslav Homolka.

Brutální vražda se stala v polovině března 2013. Petru nejprve Michal Kisiov (dnes Ambrosius Pokorný) vyhodil nahou z okna svého bytu v jihlavské Havířské ulici, když mu údajně po pohlavním styku řekla, že nahlásí policii, že ji znásilnil. Dívka pád z jedenáctimetrové výšky na kamennou dlažbu dvora přežila. Mladík ji odvlekl zpět do bytu, zavolal Tomáši Zavřelovi a Doležalovi, kteří mu s vraždou a odklízením těla pomohli. Podle soudu dívka trpěla desítky minut. Tělo oběti nakonec mladíci zabalili do prostěradla a vhodili do kontejneru. Ostatky skončily na skládce, kde byly za pár dnů nalezeny.

Právě Doležal měl své dva kamarády při vraždě hecovat, nakonec byl ale odsouzen za nadržování. Jeho hlavním úkolem byla pomoc při odklízení těla, zde také dostal přezdívku „odklízeč“. Kisiov dostal od soudu výjimečný trest ve výši 25 let, Zavřel si odsedí 22 let.

plebejec ( 26. října 2017 17:53 )

...omluva za překlepy,...jsem tak nasr..., že se to stalo

plebejec ( 26. října 2017 17:51 )

...to "carmin"...naprosto máš pravdu,...za všechno muže zrudný listopadový smirkový podvod, sluníčkářská kontrarevoluce. To, že je stát, ekonomika, morálka, justice...a všechno kolem v marasmu, "poděkujme" cucákum- studentum, havloidum, komediantum i zaprodaným sportovcum. Před 89 nebylo všechno ideální, ale zakladní práva člověka se garantovali. Práce, zdravotní péče, sociální jistoty, výuka, úcta vuči mladým rodinám i duchodcum. A měli jsme pocit bezpečnosti, policie v ulicích. Taky byla kriminalita,ale tehdy se s delikventy nesralo, bez pardonu tvrdé tresty, i vidina trestu smrti. To, že se od zrudného listopadu začali hájit práva kriminálniku, vrahu, zloděju, "celevřit" je jediná "zásluha" havlo***u!!!Mlíčnáci zavraždí holku, celebrita porazí účastníka silničního provozu a slavná pravdoláskařská justice spolu s naprosto zbytečnou ombudsmankou zkoumají, jestli nebudou dotčena "práva" nezletilých, výnimečnost celebrit.Jen tak dál, mládež je zaslepená hollywodskými akčnými sračkami, násilým, vraždami, krví, horory. Pravý obraz polistopadové kultury. Jsem za zavedení trestu smrti!!!!

moiaza ( 26. října 2017 17:42 )

Nebuďte tak zlí. Ať si Havlova dítka užiji naši demokracie.

plebejec ( 26. října 2017 17:32 )

Být táty ubohé Petry si na toho ***a-zrudu i na hajzla, od kterého dostal směšný trest, počkám, nebo ho vyhledám, i kdyby se "ztratil". Já bych neměl slitování, spravedlivost (omertu) bych si vzal do vlastných rukou. Když to prašivá a impotentní česká justice nedokáže.

mika ( 26. října 2017 14:56 )

vykastrovat a zaměstnat ho v kamenolomu, aby už nikdy nedostal chuť na ženskou! Dokud nebudeme přísně trestat, tak se vždycky najde nějaký imbecil, který se svého bude domáhat násilím.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání