Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dojemné video studentek: Pomozte Martínkovi, který přišel o maminku a babičku!

Autor: ljš - 
26. října 2017
10:34

Je jim teprve 15 let a už udělaly víc dobra než kdekterý dospělý. Studentky strakonického gymnázia Katka Božková a Diana Žahourová pomáhají tříletému Martínkovi, který kvůli tragické nehodě přišel o maminku a babičku. Zůstala mu jen teta, která je ale sama ve finanční nouzi.

Z Martínka se stal sirotek minulou středu. Jeho babička na silnici u Strakonic nezvládla řízení a přejela přímo pod kola protijedoucího kamionu. Byla na místě mrtvá stejně jako chlapečkova maminka, která seděla na místě spolujezdce. 

Zpráva o jejich smrti hluboce zasáhla jejich patnáctiletou sousedku Katku. „Bydleli u nás v Litochovicích. Když jsem se o tragédii dozvěděla, oslovila jsem kamarádku Diu a paní učitelku Kostkovou. Pomohla nám dát vše na papír a vyvěsit na Facebook. Díky jednomu klukovi z druháku už to má na 3000 sdílení,“ vysvětlila dívka Strakonickému deníku.

Její spolužačka Diana dodala, že všechny překvapilo, jak obrovská vlna solidarity se po jejich výzvě zvedla. Původně totiž byla mířena pouze mezi gymnazisty. „Chtěla bych za všechny moc poděkovat, že nám pomáhají, že nám nosí peníze, hračky, dobroty a oblečení pro Martínka, abychom mu dali novou šanci na šťastné dětství a pomohli mu se zvednout z té strašlivé rány, kterou od osudu dostal,“ řekla dojatá studentka ve videu, které dívky natočily.

Martínkovi můžete dál přispívat na účet 115-5499120257/0100, který spravuje obec Čepřovice, kam chlapeček chodí do školky.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání