Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Oběť Martina Ch. z Doubice promluvila: Na rekonstrukci ji doprovodila maminka

Autor: uá, dce - 
25. října 2017
13:29

Ulice v severočeské obci Doubice ve středu dopoledne zaplnily policejní vozy. V nenápadné chalupě totiž probíhala rekonstrukce otřesné vraždy, která se zde stala přesně před měsícem. Martin Ch. (35) zde údajně zabil teprve čtrnáctiletou dívenku a vážně zranil její o dva roky starší kamarádku. Ta policistům popsala, co se osudný večer v chalupě dělo.

Doubická roubenka byla ve středu celý den v obležení policistů. Šestnáctiletá dívka tam za účasti znalců a státního zástupce Vladimíra Jana popsala, jak zemřela její o dva roky mladší kamarádka. Psychickou oporu jí dělala maminka, přítomna byla také právní zástupkyně rodiny zemřelé dívenky advokátka Klára Long Slámová.

Podle státního zástupce policisté nejprve v roubence vše upravili tak, aby prostředí odpovídalo osudnému dni. Míša pak události a jednání obviněného Martina Ch. popisovala celé dopoledne.

Po poledni, když odjela, přivezla eskorta na místo právě bývalého novináře, který je z činu obviněný. I on na místě vypovídal několik hodin. U vazebního jednání podle svého obhájce tvrdil, že nechtěl nikoho zabít, později se ale podle informací Blesku policistům přiznal, že chtěl čin dotáhnout do úplného konce.

Rekonstrukce se účastnily tři desítky lidí z řad policie, znalců z oboru soudního lékařství, psychiatrie, klinické psychologie, advokáti a dozorující krajský státní zástupce. 

„Rekonstrukce je důležitým procesním úkonem ve vyšetřování tak, aby kriminalisté mohli objasnit případné nesrovnalosti ve výpovědích a ilustrovaly se detaily skutku,“ uvedla krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání