Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Péťa přišel o tátu a sám skončil na vozíku: Prožíváme slzavé období, přiznala maminka

Autor: ljš - 
23. října 2017
16:39

Osud je připravil o nejmilovanějšího člověka a ještě přidal spoustu dalších překážek. Přesto Monika a Péťa (6) Kašparovi bojují s náročnou životní situací a zdravotními problémy, seč jim síly stačí. V čase výročí tragické nehody, která jim vzala manžela a tatínka a Péťu upoutala na invalidní vozík, je ale vše ještě o něco těžší...

Na Péťův příběh upozornila před rokem a půl na své svatbě biatlonistka Gabriela Koukalová, když požádala své hosty a fanoušky, aby místo svatebních darů poslali příspěvek právě vážně zraněnému chlapečkovi a jeho mamince. Tehdy byl ještě malý pacient v motolské nemocnici napojený na přístroje, dnes už sám dýchá.

„Jsme zas o kousíček dál, ale je to všechno běh na dlooouhou trať. Vlastně na celý život a přiznat si to a vzít to za své je dost náročné,“ napsala na svůj blog Péťova maminka v pátek, kdy od tragické nehody uplynuly dva roky.

Péťa začal před časem cvičit ve skvělé Neurorehabilitační klinice AXON. Terapie mu velmi pomáhá, je ale velmi náročná. „Je už hodně unavený a je to na něm znát (na dnešek konečně spal klidně, a to 13 hodin v kuse), ale nevzdává to a maká jako šroubeček,“ vysvětlila maminka.

Bohužel Péťu trápí problémy se spánkem, a únava tak útočí i na jeho maminku. Stejně jako smutek po ztrátě milovaného muže. „Začátek týdne byl na hranici zvládnutelnosti, po dnešní noci a klidném odpočinku už je o něco lépe. I když podzimní počasí a to, že díky různým stereotypům, které už máme zažité, je více času na přemýšlení... vede k slzavému a smutnějšímu období..., ale snažíme se to brát s Péťou tak, že je to zas nějaká další etapa, kterou si musíme projít. Prostě táta chybí víc než kdy jindy a oba bychom si moc přáli, aby tu s námi byl...,“ napsala.

Chcete Péťovi a jeho mamince pomoci? Malému pacientovi velmi prospívají terapie v rehabilitačním centru, které jsou ale velmi drahé a Péťa jich potřebuje šest do roka. Přispět mu můžete na transparentní účet AXONu 2200739204/2010, vždy je potřeba uvést do zprávy pro příjemce „Petr Kašpar“.

Takhle Péťa cvičí v rehabilitačním centru AXON. Takhle Péťa cvičí v rehabilitačním centru AXON. | AXON

VIDEO: Patrik říká invalidnímu vozíku „vlastní židle“. A plní si na ní všechny své sny

Video  Patrik říká invalidnímu vozíku „vlastní židle“. A plní si na ní všechny své sny.  - Andrea Ulagová, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

 

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině