Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Při čelní srážce dvou aut na Šumavě zemřel člověk, nehoda zastavila tah na Železnou Rudu

Při čelní srážce dvou aut na Šumavě zemřel člověk
Při čelní srážce dvou aut na Šumavě zemřel člověk  (Autor: Hasiči Železná Ruda)
Autor: ČTK - 
22. října 2017
14:23

Těžká nehoda dvou aut dnes dopoledne zcela zastavila dopravu na silnici první třídy I/27 na Šumavě. Zemřel při ní šestašedesátiletý německý řidič jednoho z vozů a tři lidé byli těžce zraněni. Na hlavním tahu do Železné Rudy se pod nejvyšším bodem silnice u odbočky na Zhůří čelně srazila dvě osobní auta. Doprava je stále odkláněna na objízdnou trasu. ČTK o tom informovali policejní mluvčí Dagmar Jiroušková, mluvčí krajských záchranářů Martin Brejcha a šéf šumavské horské služby Michal Janďura.

Podle záchranné služby při nehodě jeden člověk zemřel a tři se těžce zranili. Kromě několika posádek sanitek k nehodě vzlétl záchranářský vrtulník z Líní u Plzně a později přiletěl na pomoc i vrtulník z Bechyně v jižních Čechách.

Nehoda se stala kolem 10:40 v serpentinách pod Křemelnou. V jednom z automobilů byl německý řidič bez známek života. Před naším příjezdem už probíhala resuscitace, ale nakonec byl přítomný lékař nucen konstatovat smrt,“ popsal zasahující člen horské služby Martin Kocum. V druhém voze byli dva muži a jedna žena, všichni ve vážném stavu. Ženu a jednoho muže horští záchranáři pomohli ve vakuových matracích přepravit k vrtulníku, který je odvezl do nemocnice.

Dalšího devětatřicetiletého muže naložili záchranáři do sanitky. „Jelikož došlo ke zhoršení jeho zdravotního stavu byl povolán další vrtulník z Bechyně. Ten muže převzal u Klatov a pokračoval s ním do traumacentra,“ doplnil Brejcha.

Cizinec v Hondě Civic podle Jirouškové zřejmě nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky a v zatáčce na mokré silnici vyjel do protisměru, kde se čelně srazil s vozem Opel Astra. V opelu utrpěli těžká zranění šestašedesátiletý řidič, dvaašedesátiletá žena a devětatřicetiletý muž. Dechová zkouška u řidiče opelu byla negativní, požití alkoholu u řidiče hondy zjistí nařízená pitva. Škodu odhadli policisté na 60 000 korun.

„Silnice mezi Klatovy a Železnou Rudou vede několika velmi ostrými zatáčkami v prudkém svahu. Kvalitní vozovka svádí mnoho řidičů k neopatrné jízdě. Už tam vzhledem ke krátkému dojezdovému času zasahovali několikrát i naši členové,“ dodal Janďura. Zranění v těchto místech bývají podle něj natolik vážná, že tam vrtulník sedá u mnoha nehod.

Video: Řidič uhořel po nárazu do stromu na Nymbursku

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání