Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pohřeb nejmladší oběti z nehody českého kamionu: Julii (†28) pochovali v bílé rakvi

Autor: aba - 
22. října 2017
07:01

Smutná nehoda, při které zemřelo sedm žen v minibusu a řidič, se stala už minulý víkend. V pátek příbuzní pochovali první a zároveň nejmladší oběť, teprve osmadvacetiletou Julii, po které zůstaly dvě malé děti.

K nehodě došlo minulý víkend. Minibus, který převážel sedm ošetřovatelek, jež se vracely z Rakouska, kde pracovaly, se v noci čelně srazil s českým kamionem. Řidič a šest žen zemřeli na místě, sedmá pak minulou neděli podlehla svým zraněním v nemocnici.

Nehoda, ze které se vzpamatovává celé Slovensko, stála život i mladou Julii Madajovou, která se vracela domů za svými dvěma dětmi, desetiletou Sabinkou a šestiletým Luboškem. Dárky už ale svým andílkům nepřivezla a v pátek ji na poslední cestu přišly vyprovodit stovky lidí.

Pochována byla v Ráztočně a rodina nechala její tělo spočinout v bílé rakvi. „Dostala jsi křídla, ale nedostala jsi šanci létat,“ řekl podle serveru Pluska.sk na pohřbu Julie starosta obce. Nejhůře ale nesla tragédii její rodina.

Jak uvedl Cas.sk, maminka mrtvé se zalykala slzami a u rakve ji museli podpírat její dva synové, bratři mrtvé Julie. Podle kamarádek byla Julka, jak jí říkali, pozitivní a milá. „Byla naše sluníčko, vždy nám vyčarovala úsměv na tváři a hodně jsme se spolu nasmáli,“ řekla jedna z nich.

Na pohřeb se chystá i rodina mrtvé Kataríny S. (†53) ze Spišské Nové Vsi. Ta po sobě zanechala svou starou maminku a sedmnáctiletou dceru Astrid. Všichni tři spolu žili v panelovém bytě. Protože Katarína poslední dva roky nebyla doma na Vánoce, ale pracovala v Rakousku, rozhodla se si svůj podzimní turnus prodloužit, aby mohla strávit svátky s rodinou. Řízením osudu tak nasedla do mikrobusu smrti.

Rodina jí do hrobu obleče šaty, které si koupila na stužkovanou své dcery, kterou už neuvidí. „Rozhodla jsem se, po poradě s vnučkou, že plesové šaty jí dáme do hrobu,“ říká Katarínina zdrcená maminka.

„Měla jsem s mamkou spoustu plánů,“ pláče její dcera Astrid. „Příští prázdniny mě chtěla vzít s sebou. Při posledním telefonátu mi říkala, jak se těší domů, že se půjdeme podívat na nějaké auto, protože si dělám řidičák. To už se ale nestane,“ smutní.

Video: Ženu v Náchodě usmrtil projíždějící kamion.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání