Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Agresivní útok Josefa z Loun: Kolik je cena za „milost“ od místního gangu dětských ranařů?

Autor: aba - 
17. října 2017
18:01

Agresivní útok teprve čtrnáctiletého školáka v místním parku, který se objevil na sociálních sítích, otřásl snad všemi, kdo ho viděli. Chlapec, jenž útočil na dva školáky, je nejspíše hlavou místního gangu, který vybíral výpalné od dětí pravidelně po několik měsíců.

Josef G.(14) na záznamu zbije dva chlapce. Když se brutální video dostalo na sociální sítě, tvrdil, že se jednalo o osobní spor a že šlo o jeho dívku, kterou měl jeden z nich obtěžovat. Jenže podle MF Dnes bylo všechno trochu jinak a Josef je hlavou tříčlenného gangu, který terorizuje nejen školáky z Loun, ale i z okolí.

Ve videu je slyšet, jak jeden z kumpánů Josefa říká, že kluci už zaplatili. „Voni zaplatili, nech je bejt, kámo. Voni zaplatili,“ zaznívá. Teď se ukazuje, že chlapci „zaplatili“ nejspíše výpalné Josefovi a jeho gangu. „Jeden z těch kluků chtěl peníze za to, že zařídí, aby ho Josef nezbil. Dal mu 120 korun,“ říká zdroj blízký případu.

Dála, jak si Josef nechával říkat, a jeho dva kamarádi jezdili i do okolních měst vybírat peníze pod pohrůžkou fyzického násilí. Po zveřejnění videa se ozývá stále více hlasů i ze samotných Loun od rodičů, jejichž děti se s touto formou vydírání setkaly, ale ze strachu až doteď mlčely.

„Bylo to jinak. Ti dva šikanovali jeho holku, strkali do ní a posmívali se jí, že chodí s černým klukem, cigánem. Kdyby to udělali mně, zachovám se stejně, seřežu je. Normální rvačka, férovka,“ tvrdí Josefův kamarád. Jenže ona to obyčejná klukovská rvačka nebyla, pokud si tři výtržníci nechali zaplatiti za to, že chlapce ušetří.

Podle příbuzných Josefa zvaného Dála si pro něj přijela policie v půlce minulého týdne, nasadila mu pouta a odvezla ho na třítýdenní léčení nebo do pasťáku. Kam přesně, není jasné. Josef byl z chudých poměrů a jeho rodina, která má čtyři děti, žije kousek od Loun. Podle úřednic z obecního úřadu pracovala jeho matka v životě jen dva měsíce a rodina má exekuce. Starosta Cítolib, kde Josef s rodinou žije, věří, že šlo o ojedinělé selhání. „Zdraví mě na deset metrů, je to takový drobek. Překvapilo mě to. Myslím, že to byl exces, ani rodiče nemají žádnou kriminální minulost,“ tvrdí.

Policisté se případem zabývají a vyšetřují ho jako výtržnictví. Kvůli nízkému věku pachatele ho ale nejspíš budou muset odložit.

 

 

Thyronx ( 18. října 2017 01:56 )

trest je jednoznačný.: Ten kdo dostane trest v ústavu pro mladistvé "Youth Home" to má do věku 21 let v ústavu a pak teprve soud který rozhodně jestli trest byl adekvátní a nebo bude pokračovat v trestu ve věznici pro dospělé. To by asi ve vašem zhýčkaném státě asi nešlo, pravda? Takže "dobře vám tak".

Thyronx ( 18. října 2017 01:39 )

Chtělo by t surově zaměřit se na oběti - děti poslanců (zákonodárců) a možná by se našel i zákon. Žiji 32 et v USA a nepamatuji něco podobného. Máme ústavy pro nezletilé a z nich nikdo neuteče.

lynx ( 17. října 2017 22:55 )

Jj. Na Cikány platí tvrdá ruka. Když jsem zjistil, ze Cikáni šikanují cestou ze školy mého syna, prostě jsem si pro ně došel. Seřezal jsem je a nepomohlo jim, že řvali jako paviáni. Lidi se za záclonami jen chechtali. No a bylo po šikaně.

jiri.k ( 17. října 2017 22:03 )

A že to rodiče těch napadaných dětí nazabijou? Já bych to asi vzal krumpáčem.

urim ( 17. října 2017 21:05 )

jako bychom dobře neznali cikánskou faleš a podlost

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání