Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Únos Davídka (10) a Leonarda (4): Manévry ve čtyřech zemích!

Autor: Vlaďka Hradská - 
16. října 2017
05:52

Kriminalisté vydali eurozatykač na Branislava Slobodu (46) a jeho partnerku Anitu Lackóovou (36). Oba unesli v pátek své dva syny Leonarda (4) a Davida (10) z Dětského centra ve Strakonicích.

Kde mohou být? Přestože o víkendu spatřili svědci dvojici v německém Freyungu, policisté se domnívají, že to není cíl jejich útěku. Rodiče s dětmi podle kriminalistů zřejmě směřují přes Rakousko, kde obchodují s oblečením, na Slovensko. „Právě ze Slovenska rodiče pocházejí a v Čechách nemají hlášené trvalé bydliště,“ řekl Blesku mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Během návštěvy

Leonarda a Davida unesli během povolené návštěvy Dětského centra. Když se s nimi ocitli o samotě, vzali děti do náručí a z místnosti, kde v tu chvíli nebyl nikdo z pracovníků centra, začali prchat. Otec s jedním synem v náručí držel do poslední chvíle dveře, aby pro partnerku s druhým potomkem získal náskok. To už se dveře snažili z druhé strany rozrazit zaměstnanci centra. Sloboda je ale vychovatelkám přirazil před nosem. „Z místa odjeli autem značky Chrysler Voyager zelené barvy s registrační značkou BA477HU,“ dodal mluvčí policie.

Zanedbávali výchovu

Oba nezletilé chlapce odebral jejich rodičům před časem Okresní soud v Českém Krumlově a byli umístěni do péče pracovníků Dětského centra ve Strakonicích. Rodiče prý zanedbávali nejen jejich výchovu, ale i jejich potřebnou výživu.

Víte o nich?

Volejte 158. Pohřešovaný David má plavé vlasy, hubenou postavu, bledší pleť, velké oči a výrazné kruhy pod očima. Ofinu má střiženou v půli čela,“ popsal Matzner staršího z chlapců. Leonard má také plavé vlasy a výrazné oči. Policie uvítá jakékoliv svědectví o unesených dětech nebo plánech jejich únosců. Víte, kde se pohybují? Pak okamžitě volejte na linku 158.

VIDEO: Policie pátrá po muži, který na Floře okradl seniorku. Předstíral, že jí chce pomoct.

Video  Muž na Floře okradl seniorku. Předstíral, že ji chce pomoct.  - Krajské ředitelství policie ČR - Praha
Video se připravuje ...

villon ( 16. října 2017 10:44 )

Ta ženská má smyslnou hubu jako žádná jiná.

Ab1234cd4321 ( 16. října 2017 08:59 )

 To zas bude nějakej zvratek původem od ospodu.

europa ( 16. října 2017 08:23 )

Jedná se o cizince, tak co se naše úřady, soudy a policie se.ou? Neberte rodičům jejich děti!!! Chováte se jako norové, kradete děti rodičům, kteří se o ně chtějí starat. V ústavu dítěti NIKDY dobře nebude!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání