Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Rváč Josef z šokujícího videa z Loun: S tím klukem jsou jen potíže, tvrdí známý

Autor: dce - 
12. října 2017
18:05

Video z Loun otřásá Českem! To, co se totiž na záznamu odehrává, se jen tak nevidí – teprve patnáctiletý chlapec zde zdánlivě bezdůvodně brutálně napadne své dva spolužáky. Zbije je takovým způsobem, že oni jen bezvládně leží na zemi. Podle známého jsou s oním chlapcem stále jen potíže.

Šokující video se po internetu rozšířilo tak rychle, že během pár hodin od zveřejnění už město Louny i policie podnikaly opatření. Takto brutální chování, navíc od žáka základní školy, asi lidé ještě nikdy neviděli. A spolu s nimi se diví i celé Česko.

15letý Josef G. si v parku v Lounech domluvil schůzku se spolužákem Petrem, aby si něco vyříkali. Petr si pro jistotu přivedl kamaráda – strach měl oprávněně. Jenže ani přesila mu nepomohla – Josef G. je oba zbil takovým způsobem, že se ani nestačili bránit. Pěsti do obličeje i do břicha a kopy do ležících těl, to všechno zachytili Josefovi spolužáci na video.

Jeden z nich ho před útokem dokonce odrazuje se slovy: „Kámo, oni zaplatili, nech je bejt, kámo.“ Což neušlo ani mnoha diskutujícím na Facebooku. Místní školáci takové praktiky označují za běžné!

Proti tomu se ale rázně ohrazuje sdružení Romea a tyto informace označuje za lži. „Já toho kluka znám. Moje dcera i můj syn s tou dívkou (Josefovou přítelkyní, pozn. red.) chodí do školy, není to Romka, takže povídačky o rasistickém útoku na bílé kluky jsou nesmysl. Historky o tom, že jich bylo víc, a že snad měli vybírat od bílých kluků ‚výpalné‘, jsou úplný nesmysl. Je to kluk, se kterým jsou potíže,“ popsal serveru Juraj Jonáš z místního Centra pro rozvoj menšin.

Podle FTV Prima v minulosti Josef G. už minimálně jednou vyhrožoval dětem z jiné školy, že je zbije!

Právě centrum podle Romey mnoho místních s útoky spojuje. Děti sem totiž mohou chodit trénovat například bojové sporty – mezi nimi byl údajně i Josef! „Objevily se hlasy, které tvrdí, že naše centrum dostává peníze od Evropské unie na to, abychom učili ‚černé‘ box, a že útočník je naším žákem. Box učíme všechny, tedy romské i neromské zájemce, kteří za námi přijdou. Žádné peníze z Unie ani nebereme, všechno hradíme ze svých zdrojů. Ten chlapec, který útočil, u nás byl jen jednou a ani to nebyl box, šlo o kruhový trénink,“ vysvětlil Jonáš.

Video  Šokující video: Školák (15) z Loun brutálně zbil dva chlapce.  - Facebook
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání