Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Hnus v cirkuse! Medvěd napadl muže, který ho drezuroval, ten ho zmlátil a donutil dokončit vystoupení

Autor: dce - 
11. října 2017
19:51

Po uplynulém víkendu mají ochránci přírody další argument pro zákaz účinkování divokých zvířat v cirkusech. Na jednom vystoupení v Rusku totiž medvěd zaútočil na cvičitele a za to ho čekal brutální trest. Navíc pak musel vystoupení dokončit.

Video, které celý incident zachycuje, nahrál jeden z diváků cirkusu, který vystupoval ve městě Syktyvkar v severozápadním Rusku. V hledišti pochopitelně seděly především děti, které očekávaly zábavu se zvířaty.

Místo toho se ale dočkaly nepochopitelného násilí. Medvěd, který zrovna účinkoval na pódiu, v jednu chvíli zaútočil na svého cvičitele. Prackami ho zahnal až do pozadí jeviště, kde muž po zádech spadl a zmizel z dohledu diváků. Z hlediště se v tu chvíli ozývají výkřiky plné zděšení.

Muži ovšem na pomoc přibíhají další dva cirkusáci, kteří medvěda bijí dlouhými dřevěnými tyčemi. Medvěd se snaží před ranami utéct, ale cvičitel si ho přitáhne k sobě na vodítku a donutí ho dokončit vystoupení jakoby nic...

„Cvičitel s medvědem si prostě neporozuměli, to se stává běžně – i se psy. Neděláme z toho žádnou vědu, všichni, co na představení byli, viděli, že nikdo nebyl zraněn. Cvičitel se pak s medvědem objal,“ uvedl představitel cirkusu Oleg.

0707 ( 12. října 2017 19:09 )

Zpráskat a zavřít tu hnusnou lidskou verbež! A ti ostatní hlupáci za to ještě platí! Medvěd měl sežrat všechny!!!!!!!!!!!!!!!!!!

djaba ( 12. října 2017 10:08 )

 Člověk je pán tvorstva a co má co vypelichanej medvěd odpírat poslušnost . Krotitel je tady šéf a ukázal , že umí rebela srovnat do latě .A dětem ukázal , jak to v životě chodí .

europa ( 12. října 2017 08:00 )

Nechápu, proč už to dávno nezakázali, stejně, jako koridu. Takové týrání zvířat je nepřípustné. Drezéry bych navlík do obojku, a museli by dvakrát denně provádět to, k čemu nutí zvířata. To samé s koridou, toreadoři by byli v roli býků, a to až do úplného konce.

petcim ( 12. října 2017 07:13 )

Tohle je důvod, proč moje děti se mnou nikdy do cirkusu nepůjdou.....chudák méďa......

hejpockej ( 12. října 2017 03:27 )

medved vypada dost zubozene, typuju mu 20 let, ja bych si nedovedl predstavit zit cely zivot v maly kleci a surovym vycvikem, den co den, rok za rokem, asi bych zesilej a trenera zabil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání