Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krejčíř obměkčil soudkyni a dostal privilegia: Může cvičit, přijímat návštěvy a studovat práva

Autor: ČTK - 
8. října 2017
08:36

Vrchní soud v jihoafrickém Johannesburgu výrazně zmírnil přísné podmínky pobytu Radovana Krejčíře ve vězení. Informoval o tom v neděli web Security.co.za. Čech si v JAR odpykává 35letý trest za pokus o vraždu, obchod s drogami a únos. V zemi s ním ale probíhají další procesy, v nichž je obžalován z dalších trestných činů.

Soudkyně Ingrid Oppermanová podle zpravodajského portálu povolila Krejčířovi návštěvy, poskytování okamžité lékařské pomoci, privilegované konzultace s právníky, cvičení a také podat si v příštím roce žádost o studium práv.

Oppermanová prý toto rozhodnutí učinila poté, co ji Krejčíř při slyšení ve čtvrtek přesvědčil o tom, že je vězněn za „krutých a nelidských“ podmínek. Krejčíř uprchl v roce 2005 z Česka před policejním vyšetřováním. V JAR žije od roku 2007 a od listopadu 2013 je za mřížemi. V zemi čelí řadě obvinění. Jediný případ, který v JAR zatím dospěl k verdiktu, je pokus o vraždu, únos a obchod s drogami, za což dostal 35 let vězení.

Podle jihoafrických zdrojů je Krejčíř od 23. června v nejlépe střežené věznici v zemi eBongweni C-Max v Kokstadu, kde si tresty odpykávají násilníci. Podle úřadů tam byl převezen z pretorijské věznice Kgosi Mampuru II. kvůli údajně chystaném dalšímu pokusu o útěk. Krejčíř ale tvrdí, že pravý důvod jeho přesunu je politický, protože na novém místě nemá přístup k náležitému právnímu servisu pro kauzy, v nichž soudní řízení ještě neskončilo.

VIDEO: Krejčíř si vyslechl trest v okovech: 35 let za mřížemi!

Video  Krejčíř si vyslechl trest v okovech: 35 let za mřížemi!  - eNCA
Video se připravuje ...

verka1 ( 8. října 2017 11:28 )

Co s takovým prasetem chcete dělat? Krejčíř je mafián, takovýho zastřelit na místě, a ta jeho vypečená rodina. Stát nemá peníze pro nemocné pacienty a peníze na takový hovada se vždycky najdou, žee? Ministerstvo spravedlnosti usiluje o jeho vydání, zadarmo nám Radovánka nevydají...

moiaza ( 8. října 2017 10:16 )

Ještě štěstí, že prezidentem není Havel. To by se gauner Krejčíř dávno slunil někde na pláží a dál by páchal trestnou činnost. Havel byl velice štědrý ve své amnéstii. Propustil davy hrdlořezů a gaunerů. To by se Krajčířovi dýchalo jinak.

ellenic ( 8. října 2017 09:13 )

Na to, za co byl odsouzen a za co ještě bude souzen je těch privilegií nějak privela . Možná mu ještě povolí pravidelně nerušených několik hodin o samotě s manželkou, výběr z jídelníčku, privátní koncerty předních hudebních skupin z celého světa, thajské masáže a osobního psychologa. Nakonec, až vystuduje ta práva, tak se z toho ještě sám vyseká a JAR mu bude platit vysoké milionové odškodné .

sekebo ( 8. října 2017 08:54 )

Takže zatím si odpykává 35 let, tak 20 dalších mu hrozí v JAR, u nás pak 10 let, to máme 65 let v base, dnes mu je tak 50, to znamená, že ve věku 115 let by se mohl dostat na svobodu. A toho by se bez pravidelného cvičení taky nemusel ani dožít, že jo. Takže mu tu věznici s možnosti cvičení opravdu přeji. No a než se vrátí k nám, tak to už asi současný prezident ve funkci nebude, aby dostal amnestii

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání