Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pavel předjížděl na plné a zabil maminku 2 dětí: Bude platit i po smrti

Autor: dce - 
5. října 2017
13:22

Tragicky skončila úterní nehoda u Velvar. Při předjíždění na plné čáře se zde Pavel D. (†40) čelně srazil s vozem, ve kterém jela Kristýna (†31) a její dvě děti (3m a 3). Za riskování zaplatila životem právě mladá maminka i Pavel D. Ten bude za chybu platit i po smrti!

Pavel D. v úterý v podvečer patrně někam spěchal. Jinak se totiž nedá vysvětlit, proč mezi obcemi Uhy a Hleďsebe na nepřehledném úseku předjížděl. Do protisměru vjel kousek před zatáčkou, že přejíždí plnou čáru mu patrně nevadilo. Těsně před zatáčkou se střetl s vozem mladé Kristýny.

Zdemolované vraky dvou aut dokazují, jak šílený náraz to musel být. Kristýna byla na místě mrtvá. Její dvě děti hasiči vyprošťovali dlouhé minuty. Tříměsíční chlapeček skončil s těžkým úrazem hlavy na JIPce Thomayerovy nemocnice. Tříletou holčičku s poraněními odvezli do Motola.

Pavel D. sám po několika hodinách v nemocnici zemřel. Za svou fatální chybu bude ale platit i po smrti! „Odškodnění pokrývá pojistka viníka nehody. Také záleží na tom, jak a do jakého limitu je viník pojištěný. Podle nového občanského zákoníku nejsou stanoveny přímo částky, ale prokazuje se výše škody. To znamená, že se posuzuje škoda nejenom materiální, ale i dopad člověka na psychickou stránku či ztrátu blízkého. Pozůstalé děti mají nárok na různé dávky a důchody. Myslím si, že za to, že přišly o matku, budou odškodněny v milionech,“ uvedl advokát Jan Černý.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání