Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Omilostněný vrah Kajínek boural: Půjde zpátky do vězení? Má podmínku od Zemana

Autor: dce, mka - 
5. října 2017
05:00

Na svobodě ještě není ani půl roku, ale už se nad ním vznáší hrozba návratu do vězení. Jiří Kajínek, kterého z doživotního vězení osvobodil milostí prezident Miloš Zeman, totiž ve středu boural. Podle policie nedal přednost na křižovatce. Poputuje snad za mříže?

Když Jiří Kajínek 23. května vycházel z brány rýnovické věznice, asi ještě netušil, že jen za pár krátkých měsíců bude hrozit, že by se mohl za mříže vrátit! Ve středu totiž podle všeho způsobil dopravní nehodu kousek od Plzně.

„Řidič, ročník narození 1961, při výjezdu z dálnice D5 pravděpodobně nedal přednost v křižovatce a střetl se s autem, které řídil muž, ročník narození 1974,“ řekla Právu mluvčí policie Hana Kroftová.

Nehoda se obešla bez zranění. Kajínkův vůz skončil s „pomačkanými plechy“ - zadní levé dveře nesou otisk ze srážky s druhým autem. Uvnitř se pochopitelně aktivovaly i airbagy.

Pokud byla nehoda skutečně Kajínkovou chybou, platí, že porušil podmínku Zemanovy milosti? „Pan prezident prominul nevykonaný zbytek trestu odnětí svobody. A stanovil podmínku v délce sedmi let, během které se omilostněný nesmí dopustit žádného trestného činu,“ uvedl v květnu na tiskovce Jiří Ovčáček s tím, že jde o maximální délku podmínky umožněnou právním řádem. Hrozí snad Kajínkovi, že půjde zpátky do vězení?

„O tom, zda podmínka porušena byla, nebo ne, rozhoduje nakonec opět prezident republiky. Podle mého právního výkladu se ale kvůli dopravní nehodě do vězení nevrátí, vzhledem k tomu, že nejde o úmyslný trestný čin,“ uvedl renomovaný pražský advokát Jan Černý.

sores ( 5. října 2017 17:53 )

Při nedání přednosti v jízdě by musel jít do basy každý druhý čech!!!

tonyka ( 5. října 2017 12:27 )

AHOJ KRETENE ZAOSTALEJ...

tonyka ( 5. října 2017 12:24 )

To se zase DEBILNÍ kriplik z BLESKU předvedl,hnůj jeden,chtěl být zajímavÝ,BLBEČEK PISÁLEK.....

andorix ( 5. října 2017 11:58 )

Říká místní Pepek Vyskoč

andorix ( 5. října 2017 11:55 )

A debil se ozval že

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání