Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Svítil mi do obličeje a udělal na mě bu bu bu! Recidivista vykradl seniora i obchody

Jaký je průměrný důchod v Česku?
Jaký je průměrný důchod v Česku?  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: aba - 
3. října 2017
16:21

Recidivista z Trutnova, známá firma majetkové trestné činnosti, nevydržel na svobodě ani dva měsíce. A nejspíš se z něho ve vězení stal pořádně cynický zlodějíček.

Muž (26) z Trutnova opustil vězení 15. srpna a už teď sedí ve vazbě znovu. Nejspíš se na svobodě neumí uživit jinak a tak začal krást v obchodech, kde ukradl zboží v hodnotě 3200 korun.

Na pořádnou vloupačku se ale cítil až později a vybral si k ní rodinný dům v Přepeřích, ve kterém zrovna spal senior (84). 30. srpna vypáčil okno v přízemí domu a dostal se až do ložnice ke spícímu muži. Toho pak nejen vylekal, ale i zastrašoval.

„Když ho totiž vzbudil uprostřed noci štracháním v jeho nočním stolku a vystresovaný senior ho sledoval ze své postele, posvítil mu baterkou do obličeje a udělal na něj ‚bu bu bu‘, a to doslova,“ popisuje případ mluvčí policie Libereckého kraje Ivana Baláková.

Poté zloděj utekl i s peněženkou a mobilem pro důchodce. Policie po zlodějíčkovi začala intenzivně pátrat a bezmála měsíc po vloupání byla úspěšná. Jak se ukázalo, zloděj toho má v Trutnově na triku mnohem víc, včetně opakovaného odsouzení.

„Vzhledem k tomu, že by na svobodě s největší pravděpodobností ve svém navyklém způsobu života pokračoval, podali kriminalisté státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vyšetřovací vazby. Jejich návrh akceptoval nejen státní zástupce, ale i soudce okresního soudu, který ho do vazby poslal v závěru minulého týdne,“ uzavírá Baláková.

Pivka ( 3. října 2017 17:38 )

 Dalsi pisalci kteří si pletou Trutnov a Turnov!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání