Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V září zemřelo při nehodách 47 lidí: Nejméně za posledních 10 let

Autor: ČTK - 
30. září 2017
18:12

V září zemřelo při dopravních nehodách v Česku 47 lidí, což je o pět méně než před rokem a nejméně za září v novodobých statistikách. Od začátku roku si dopravní kolize vyžádaly 376 lidských životů, což je o 19 obětí méně než ve stejném období loni. ČTK to dnes řekl ředitel dopravní policie Tomáš Lerch. Bilance je předběžná, oficiální čísla zveřejní policie zhruba za týden.

Nejtragičtější nehoda se v devátém měsíci stala 3. září mezi Úštěkem a Zimoří na Litoměřicku. Řidička vyjela mimo silnici a narazila do stromu. Tři mladí lidé zemřeli na místě, dva další byli vážně zraněni. Posádce auta bylo podle policie 18 až 26 let.

V posledních dnech, kdy v Česku panuje babí léto, umírali na silnicích hlavně motorkáři. Ve středu si z jejich řad vyžádala oběti nehoda na Písecku, ve čtvrtek na Českolipsku a v pátek poblíž Českého Krumlova.

Vážné nehody motorkářů řešili policisté i dnes v Ústeckém kraji. První se stala po 11:00 v Jiřetíně pod Jedlovou na Děčínsku. "Motocyklista se srazil s protijedoucím osobním vozidlem. S těžkými zraněními byl osmatřicetiletý muž transportován do nemocnice," řekla ČTK krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Kolem poledne vyjeli dopravní policisté k obdobnému střetu do Libčevse na Lounsku. "Také v tomto případě se srazil motocyklista s osobním automobilem a vrtulníkem byl dopraven do nemocnice," uvedla mluvčí.

Letošní zářijová bilance obětí nehod je nejpříznivější od začátku 90. let. Naopak nejhorší září zažily české silnice v roce 1997, kdy na nich zemřelo 149 lidí. Vyplývá to ze statistik dopravní policie.

Video: Na Smíchově skončilo auto ve Vltavě, lovili ho potápěči pražských hasičů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání