Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Muž zastřelil svou manželku: Na internetu zanechal podivné vzkazy

Autor: ČTK - 
25. září 2017
22:18

Střelec, který v neděli v kostele na předměstí Nashvillu v americkém státě Tennessee zabil ženu a šest dalších lidí zranil, před útokem zanechal na Facebooku podivné vzkazy. Útočníka policie identifikovala jako 25letého Emanuela Kidegu Samsona ze Súdánu, který v USA od 90. let legálně žil, americké občanství ale neměl. Přesný motiv jeho činu znám není.

„Všechno, o čem jste kdy pochybovali nebo byli přinuceni to považovat za nesprávné, je skutečné, a naopak,“ napsal na Facebook Samson podle portálu Tennessean. V neděli ráno na sociální síti pak zveřejnil ještě dvě své fotografie, na kterých si protahuje svaly. Ke snímkům poznamenal, že je to nespoutaný paroxysmus, což je náhlý záchvat.

 

Samson útočil v kostele, který v minulosti sám navštěvoval. Původně policie uvedla, že k místní náboženské obci neměl žádný vztah. Toto prohlášení později opravila s tím, že farníci útočníka kvůli zamaskovanému obličeji nepoznali. Mší už se ale asi rok či dva nezúčastňoval. 

Samsonovo řádění zastavil jeden z farníků, který se mu postavil se zbraní v ruce, což policie označila jako mimořádně statečný čin. Samson se při potyčce zřejmě neúmyslně postřelil do hrudi. Mezi zraněnými je i pastor Joey Spann a jeho žena Peggy. Obětí střelby se stala žena, kterou útočník zastřelil ještě na parkovišti.

VIDEO: Na konci srpna se střílelo v ubytovně v Radotíně.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání