Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda v Gottově Doubici: Dívky (†14 a 16) jezdily k podezřelému pravidelně! Proč?

Autor: ljš, lut, lac - 
25. září 2017
19:46

Jedna zemřela, druhá je vážně zraněná! Dvě kamarádky (†14 a 16 let), k jejichž vraždě a brutálnímu napadení se přiznal pětatřicetiletý muž z Doubice na Děčínsku, přivedla do domu smrti zřejmě jejich láska ke koním.

Policisté zasahovali v malém domku, který stojí asi 400 metrů od roubenky zpěváka Karla Gotta, od nedělního dopoledne. Uvnitř našli tělo 14leté dívky, která byla brutálně zavražděna.

Prvotní informace uváděly, že v domě měla být také její o dva roky starší kamarádka, která útok přežila. Podle televize Nova ji však těžce zraněnou našel hospodský ve vzdálenosti asi 10 kilometrů od místa vraždy. Z domku, kde došlo k vraždě její kamarádky, se jí prý podařilo utéct.

Krátce po nalezení dívek policisté dopadli také pětatřicetiletého bývalého novináře Martina Ch., který v domku bydlel. Během výslechu se přiznal jak k vraždě, tak k napadení starší z dívek.

Podle místních nebyla ani jedna z kamarádek z Doubice. Co na chatě dělaly? "On choval tři koně. Ty ale měl ustájené jinde ve vesnici. U sebe měl jen psa,“ uvedla jedna z místních žen. A právě láska ke koním zřejmě dívky k Martinovi Ch. přivedla. Že k němu jezdily a vyrážely s ním na projížďky, je totiž zřejmé z jejich profilů na sociálních sítích.

„V současné době je pětatřicetiletý muž stíhán pro trestný čin vraždy na dvou osobách, kdy jedna z obětí je nezletilá,“ potvrdila policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Na obviněného byl podán návrh na vzetí do vazby. Hrozí mu odnětí svobody od patnácti do dvaceti let nebo až výjimečný trest.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání