Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražedné šílenství v Gottově Doubici: Muž zavraždil dívku (†14) a druhou zranil

Autor: dce, ČTK, lac - 
25. září 2017
14:21

K obzvláště brutálnímu činu došlo v Doubici na Děčínsku. Pětatřicetiletý muž zde zavraždil teprve 14letou dívenku a její o dva roky starší kamarádku vážně zranil. Policie ho během krátké chvíle dopadla a při výslechu se přiznal.

„Krajští kriminalisté vyšetřují případ násilného trestného činu vraždy a pokusu vraždy, ke kterému došlo v noci ze soboty na neděli v jedné z obcí na Děčínsku. Děčínským policistům se podařilo v krátké době zadržet podezřelého pětatřicetiletého muže. Ten se kriminalistům v postavení podezřelého doznal k vraždě nezletilé dívky a pokusu vraždy mladistvé,“ uvedla Hyšplerová.

Tragédie se odehrála v Doubici nedaleko Krásné Lípy. Obec má zhruba stovku obyvatel. Právě zde si Karel Gott postavil svou vilu. Podle místních je obětí čtrnáctiletá dívka, druhé dívce, která přežila, je 16 let. Muž se do obce podle Deníku přestěhoval nedávno. Dívky však z obce nepocházejí. „Byly tady na návštěvě, nemají tady ani chalupu. Celá obec je z toho zdrcená,“ řekl Blesku jeden z obyvatel.

„Mohu potvrdit, že v Doubici jsme v neděli kolem 9:45 na výzvu policie zasahovali. Vzhledem k počínajícímu vyšetřování kriminální policií nebudeme poskytovat bližší informace,“ uvedl mluvčí záchranářů Prokop Voleník.

Kriminalisté už muže obvinili z dvojnásobného pokusu o vraždu. Hrozí mu 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Policie zároveň podá státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vazby. Muž se k činu údajně přiznal.

Bližší informace policie s ohledem na rodiny obětí odmítá sdělovat. Podle serveru iDnes.cz vražda neměla mravnostní charakter. Obě dívky měly být napadeny na jendom místě najednou.

aliali ( 26. září 2017 05:39 )

Pisálci z Blesku se už úplně zbláznili!

janova ( 25. září 2017 20:04 )

Proč do toho tahají Gotta? To mi hlava nebere.

Nezmar ( 25. září 2017 17:45 )

Tohle nejsou novinari, ale ubozi pisalci bez zakladniho vzdelani. Etika je slovo, ktere neznaji a nemaji ani poneti o jeho vyznamu. O pravopisu a spisovne cestine nemluve. Profese novinare byvala vzdy vysoce kvalifikovana, s maximalni znalosti jazyka a znalosti faktu, o kterem se pise. Byvala... V redakcich take zamestnavali korektora, ktery opravil pripadne preklepy ci chyby. A dnes? Skoda slov...

Marcela199312 ( 25. září 2017 17:41 )

 To sou koumentare. Boze kdyz nevite o koho jde mohli by jste si nechat ty keci typu ze to byli cikanky a chteli prachy za sukani?.. Je jaasne dane ze vic informaci podavat nebudou vzhledem k rodinam a vy i tak komentujete takhle nesmyslne! Ze vam to neni blbe, vazne. Vzhledem k pozustalim a kamaradum zavrazdene divenky! Je mi hrozne lito co se stalo je to od nam par km a je to silene. Doufam ze on schnije ve vezeni a tam si ho podaji, s**jd!!

Nezmar ( 25. září 2017 17:35 )

Co delaly holky 14 a 16 let na dedine venku v noci ze soboty na nedeli? Asi nejaka vesnicka zabava... To nemely zadny dozor nebo ochranu? Zachranari zasahovali na vyzvu policie v nedeli rano v 9:45. Ty devcata nikdo v noci doma nepostradal? Zvlast, kdyz tam byly na navsteve! Holky jsou v tomhle veku strasne blbe, naivni a hlavne strasne zranitelne, ale rodice nebo pribuzni by jim meli zajistit bezpecnost. Byt to moje dcery, tak jednak by venku nebyly samy a kdyby nahodou i tak se neco stalo, tak je cela dedina na nohach uz o pulnoci, ne skoro az v 10 rano... A 15 az 20 let za vrazdu a pokus o vrazdu? To je vysmech obetem. Kolik lidi ma zniceny zivot? V pripadech, jako je tento, bez milosti trest smrti!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání