Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlapeček zmizel před 10 lety v Londýně: Nastoupil do vlaku a už ho nikdy neviděli

Autor: rc - 
24. září 2017
07:00

Rodina se stále nevzdává naděje! Andrew Gosden zmizel před deseti lety. Tehdy čtrnáctiletý mladík byl naposledy viděn na londýnském hlavním nádraží King’s Cross. Přesto, že od té doby po něm nejsou žádné stopy, se rodina nevzdává naděje, že je stále živý a jednoho dne se s ním zas uvidí.

Andrew Gosden byl bezproblémový čtrnáctiletý mladík. Vynikal v matematice a ve škole neměl zameškaný ani jeden den. Osudného dne, 14. září roku 2007, se ráno jako obvykle vydal do školy, ovšem do ní už nedošel. Zničehonic se otočil a poté co jeho rodiče odjeli do práce, se vrátil domů. Tam se převlékl. Oblékl si své oblíbené tričko s potiskem skupiny Slipknot a ze svého účtu vybral peníze. Pak se vydal na nádraží Doncaster a koupil si jednosměrnou jízdenku do Londýna. Pak se po něm slehla zem.

Že chlapec zmizel, si rodina všimla až večer, kdy zasedla k rodinnému stolu. „Byla to panika. Mysleli jsme si, že se něco stalo při cestě do školy. Když jsme zjistili, že vůbec ve škole nebyl, bylo to ještě horší,“ řekla Andrewova sestra Charlotte pro The Sun, které tehdy bylo šestnáct let. „Zjevně prostě zmizel z povrchu zemského,“ říká o synově zmizení ztrápený otec Kevin (51). „Je psychologicky nemožné se s tím vyrovnat. Stále dokola o tom přemýšlíte, pravděpodobně byl zavražděn, možná spáchal sebevraždu, je možné, že je naživu,“ říká otec, který stále doufá, že se se svým synem jednoho dne znovu setká. „Když Andrew zmizel, jedna věc, kterou jsem zaznamenal, byla, jaké je v domě ticho. Náhle jsme přestali mezi sebou mluvit,“ říká Kevin.

Andrew byl naposledy viděn na londýnském nádraží King’s Cross, kde ho zachytila bezpečností kamera. Policii však trvalo dlouhých dvacet sedm dní, než nahrávky z hlavního nádraží získala. Další stopy, které by mohly vést k nalezení zmizelého chlapce, nejsou. Bývalý policejní důstojník Mick Neville se domnívá, že Andrew do Londýna mohl mířit na koncert. Nedaleko nádraží King’s Cross měla koncert rocková skupina Sikth. „Nedaleko je kanál. Není jasné, zda to někdy bylo vykopáno a zkontrolováno. Rovněž další rocková skupina 30 Seconds to Mars vystupovala na Brixtonově Akademii ten samý večer,“ říká Neville a apeluje na všechny, kteří se zúčastnili koncertů, aby nechali udělat sken videí a fotografií, který dokáže rozeznat obličeje.  

Neville dodává, že případ Andrewa je velmi podobný případu Alexe Sloleye, který zmizel v roce 2008, deset měsíců po Andrewovi. Alex bydlel blízko nádraží King’s Cross. „Vyvstává otázka, zda se nestali oběťmi sériového vraha. Můžeme jen doufat, že Andrew a Alex jsou stále naživu, ale mohou být potencionální vazby mezi těmito případy,“ dodává policista. Rodina však stále doufá, že je Andrew v pořádku a že se jednoho dne vrátí domů. Dokonce ani nevyměnila zámek u dveří. „Jsme stále tady, aby věděl, kde nás hledat,“ říká Kevin. V Anglii ročně zmizí kolem 140 000 dětí.

VIDEO: V Tatrách od začátku 20. století zmizelo za nevyjasněných okolností okolo 40 osob.

krtek. ( 24. září 2017 10:47 )

jo to by odpovidalo, nejspis zmizel v Bradavicich i s vlakem

majojo ( 24. září 2017 10:02 )

Když čtu nadpis, propadám melancholii. Čtrnáctiletý mladík je podle něj chlapeček. A k obsahu: Autor zřejmě čeká, až nějaký vtipálek podotkne, že vlak odjížděl z nástupiště 9 3/4.

krtek. ( 24. září 2017 09:09 )

Kdyz ctu nadpis, tak to vypda jak kdyz zmizel vlak

Srdicko1 ( 24. září 2017 08:33 )

 Duj ty hrubky, mozna ho nekdo zivi, ale jinak je snad zivy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání