Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Policie dopadla olomouckého znásilňovače: Pochází z východní Evropy

Policie dopadla olomouckého znásilňovače: Pochází z východní Evropy.
Policie dopadla olomouckého znásilňovače: Pochází z východní Evropy.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
22. září 2017
15:50

Kriminalisté dopadli třiatřicetiletého muže podezřelého ze znásilnění ženy v olomoucké části Hodolany minulý týden. Jde o cizince z východní Evropy, svou oběť si podle policie vybral náhodně. Na Olomouc ani na Českou republiku nemá žádné vazby. Žalobce podal návrh na jeho vzetí do vazby, rozhodne o ní soud. K objasnění případu výrazně pomohl záznam tamního kasina, zachycující okolní ulice, a také svědci. Pachateli hrozí až deset let vězení.

„Ta osoba nám z kriminálního případu známa nebyla, vyšetřování nám také komplikoval stav oběti. Po psychické stránce to může mít pro ni závažnější následek,“ uvedl vedoucí olomoucké policie Jiří Musil.

Policistům pomohly především záznamy kasina zachycující okolní ulice, na kterých zjistili i podobu možného pachatele. Kriminalisté ji poté prostřednictvím médií zveřejnili. „Podařilo se nám osobu identifikovat, muž byl ve večerních hodinách o týden později ze středy na čtvrtek zadržen. S Olomoucí nemá nic společného, pobýval zde náhodně a oběť si vybral také náhodně. K činu se nepřiznal, na základě zajištěných stop jsme mu mohli sdělit obvinění,“ doplnil Musil.

Podle komisařky Aleny Dudeškové cizinec zřejmě zemí pouze projížděl, není zde nijak zaregistrován. Jeho případnou trestní minulost v cizině policisté zjišťují. „Devětadvacetiletá žena byla napadena kolem 23:30 ve chvíli, kdy se vracela z centra Olomouce do svého bydliště. Pachatel si ji zřejmě náhodně vytipoval. Vydal se za ní po trase a využil příležitosti na křižovatce v ulici Hodolanské, kde je křoví,“ uvedla komisařka.

Muž po činu zůstal v Olomouci. Policisté ho dopadli po týdnu ve městě. Podle Musila s policií nespolupracuje.

gabreta ( 22. září 2017 17:04 )

Proč rovnou nenapíšete, že je ze spřátelené Ukrajiny? Kdyby to totiž byl Rusák, tak jsou titulky na půl stránky!!

Felix Julec ( 22. září 2017 16:21 )

Z vých.Evropy?Zase korektní označení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání