Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kajínek prozradil, jaký balík nosí v peněžence: Mám tam jen pětitisícovky

Autor: Tomáš Koníček - 
23. září 2017
12:53

Rozdal stovky podpisů, hodil na sebe koženou bundu, vzal přítelkyni za ruku a vydal se do víru velkoměsta. Omilostněný vrah Jiří Kajínek (56) pak při placení parkovného poodhalil obsah nadité šrajtofle.

Kajínek, jenž dostal před 19 lety za dvojnásobnou vraždu doživotí a kterého před čtyřmi měsíci vytáhla z kriminálu milost prezidenta Miloše Zemana (72), ve středu v podvečer na autogramiádě nadchnul stovky příznivců.

Ti věří, že je nevinný, a přišli si od něj nechat do knihkupectví na pražském Václavském náměstí podepsat knihu Můj život bez mříží. S každým prohodil pár slov, autogramy dával nejen do knihy, ale i na fotografie, pózoval při focení. Pak vyrazil na korzo po nejznámějším českém náměstí.

Selfie, selfie…

Romantická procházka ruku v ruce s přítelkyní Magdou se však nekonala. Pár neustále zastavovali lidé a chtěli s Kajínkem selfie. Snad i proto dvojice, kterou čekal návrat do Brna, kde žije, zamířila k autu. Než usedl do svého luxusního mercedesu za bratru dva miliony, platil parkovné.

A prachy z peněženky málem vypadávaly, jak byla naditá. Tisícovky v ní prý ale neměl. „Ani jednu! Fakt ne! Mám tam jen pětitisícovky a dvoutisícovky,“ popsal Blesku Kajínek. Proč u sebe nosí takovou hotovost, vysvětlil. „To jsou ty zvyky, že člověk měl u sebe vždycky nějaké peníze,“ popsal s tím, že po propuštění se rychle naučil platit většinu věcí kartou.

O tisíce se nebojí

O hromadu peněz, kterou má v kapse, se podle svých slov nestrachuje. „Proč bych se měl bát na Václaváku? Já nemám důvod se bát. Ať se bojí jiní. Vždyť ať mě zkusí někdo přepadnout, uvidíme, jak to dopadne,“ dodal se smíchem.

VIDEO: Podívejte se na video z autogramiády knihy Jiřího Kajínka!

Nezadat ( 3. prosince 2017 07:05 )

Babička říkávala:kdo se chlubí bohatstvím,tak mu přidat a kdo pláče nad chudobou,tak ubrat.

Nezadat ( 3. prosince 2017 07:02 )

A co kdyby lidový vypravěč konečně odškodnil ty lidi co prachsprostě okradl a vrátil jim ty desítky kilogramů zlata co roztavil a prodal v Německu???Cituji pouze jeho slova o množství co sám uvedl.

crab ( 24. září 2017 11:20 )

Pane Kajinek jeste neco, dneska se jiz hotove penize nenosi v penezence. Pouziva se karta. takze penize si dejte rychle do banky a platte kartaou. V penezence muzete mit jen na to nejdulezitejsi. Je naprosty nesmysl nosit u sebe takove penize a jeste se s tim chlubit. Lide se proti vam postavi, ztratite mnoho priznivcu. Myslela jsem si ze jste inteligentni, ale toto moc o chytrosti a inteligenci nesvedci. Prominte mi.

crab ( 24. září 2017 11:11 )

pane Kajinek nemel byste drazdit lidi. Je dost zavistivcu a navic penizky se rychle rozkutali. Chytrej clovek mlci o tom kolik ma. Ataa je to malo nebo hodne.

majojo ( 24. září 2017 10:12 )

Mohli myslet, i když o tom pochybuju, součet jeho trestů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání