Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tomáše (†17) zastřelil policista při automobilové honičce: Budeme chtít odškodné, hřmí jeho máma

21. září 2017
18:52

Ztrátu milovaného dítěte nemíní nechat jen tak! Před třemi měsíci stála šílená noční jízda život Tomáše (†17) z Malé Lehoty. Podle výsledků pitvy student zemřel na následky střelného poranění. Na ujíždějící auto, za jehož volantem seděl nezodpovědný Michal (19), totiž během zuřivé honičky střílel policista. Rodiče budou po viníkovi žádat odškodné.

Jedna z kulek zasáhla hrudník Tomáše, který seděl na zadním sedadle. Vůz plný mladých lidí pak havaroval. Rodina mrtvého studenta zatím výsledky vyšetřování nezná a nedočkala se ani omluvy. Tomášova máma Zuzana se přitom nedokáže se smrtí milovaného syna smířit.

Vyšetřování není ukončené. Byla jsem upozorněna, že může trvat i rok. Vyslýchají svědky, provádějí se měření, balistické zkoušky,“ řekla Novému Času máma s tím, že se nedočkala ani omluvy střílejícího policisty. „Možná policajt nechtěl přijít osobně, ale mohl alespoň napsat a projevit lítost,“ pokračuje.

Stejně tak se jim neospravedlnili ani blízcí řidiče Michala (19). Jeho rodina za nimi přišla jednou, když chystali pohřeb a nebyli doma. „Nevím, co chtěli. Od té doby se neukázali a ani neozvali,“ dodala Zuzana s tím, že věří, že ten, kdo nese vinu za smrt Tomáše, bude spravedlivě potrestaný.

Musím se poradit s právníkem. Jak bude známý viník, budeme chtít odškodné,“ dodala. Nový Čas se zeptal policie, zda navrhli rodině Tomáše vyplatit odškodné. „Případ ještě nebyl ukončený, pokračují procesní úkony,“ odpověděla mluvčí ministerstva vnitra Andrea Dobiášová.

Desterz ( 2. ledna 2018 09:32 )

papik ( 1. ledna 2018 19:36 )

Soud sice může zamítnout odškodnění, ale jen opravdu těžko odklepne vymáhat odškodné po přeživším řidiči.

papik ( 1. ledna 2018 19:34 )

On je spolujezdec zodpovědný za chování řidiče? Větší blbost jsem neslyšel, to by pak mohl i taxikář trvat na účasti při uhrazení pokuty po zákazníkovi, pokud se sám dopustí přestupku. Někteří lidé jsou tak z kultu policejní výzvy tak zpitomělí, že kdyby nějaký dopravák kvůli neuposlechnutí výzvy vyvlekl nějakou rodinu i s malými dětmi do pole, donutil je si kleknout a popravil je střelou do týla, tak budou lobovat za jeho osvobození. protože "policejní výzvě se prostě neodporuje"

papik ( 1. ledna 2018 19:25 )

Ne, nemáte pravdu, i policie je povinna při zásahu mířit a pokud se netrefí, tak je z toho třeba vyvodit důsledky. Opravdu nemůžou střílet na koho je napadne v dohledu. Jinak by mohla použít při zastavování řidiče rovnou pancerfaust nebo rovnou atomovku, kdyby to bylo možné.

kryssa ( 1. ledna 2018 19:11 )

Správně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání