Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Martin s Michalem se pokusili zabít muže: Vše si natáčeli na video a smáli se tomu

Martin s Michalem se pokusili zabít muže: Vše si natáčeli na video a smáli se tomu (ilustrační foto).
Martin s Michalem se pokusili zabít muže: Vše si natáčeli na video a smáli se tomu (ilustrační foto).  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: ČTK - 
21. září 2017
10:16

Výjimečný trest hrozí u olomouckého krajského soudu Martinu S. a Michalu M. za pokus o vraždu muže ve Viganticích na Vsetínsku. Svou oběť podle obžaloby nejprve Martin S. brutálně zbil a pak ho řadu minut topil v potoce. Michal M. jej při tom natáčel na video. Muž přežil jen díky včasné lékařské pomoci. Michal M. se zodpovídá před soudem i z dalšího brutálního napadení cizince v Rožnově pod Radhoštěm. V dalším případě se zase vyzbrojil sekerou a podpalovačem, před stánek s kebabem postavil kanystr s benzinem a vyhrožoval při tom cizincům podpálením.

Ve Viganticích se pokusil zabít svou oběť šestadvacetiletý Martin S. za povzbuzování Michala M. loni v listopadu, uvedla žalobkyně Michaela Šoková. Muže nejprve zkopal, fackoval a poté ho hodili do potoka, kde byl vystaven dalšímu surovému bití. Martin S. mu poté několik minut potápěl hlavu pod vodu a snažil se ho utopit. Michal M. podle žalobkyně vše natáčel a hlasitě se tomu smál, Martina S. navíc nabádal k další agresi. Muž přežil jen díky rychlé pomoci.

Michal M. se zodpovídá i z brutálního napadení v Rožnově pod Radhoštěm. V březnu vnikl do pokoje cizince, pěstmi ho bil do hlavy, pak i kovovou tyčí, vyplývá z vyšetřování. Muž utrpěl zlomeniny nosu a žeber. Michal M. čelí obžalobě z porušování domovní svobody, pokusu vydírání a krádeže.

Podle žalobkyně navíc o tři dny dříve ve stejném městě před provozovnou rychlého občerstvení Restambul Kebab položil dvacetilitrový kanystr naplněný benzinem a odešel na přilehlé parkoviště. U sebe měl sekeru a kuchyňský podpalovač. Strážníkům poté řekl, že jde podpálit „Arabáky“. Obžalován byl kvůli tomu z násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání