Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Do strakonického babyboxu někdo odložil novorozenou holčičku: Pojmenovali ji Melitta

Do strakonického babyboxu někdo odložil novorozenou holčičku: Pojmenovali ji Melitta
Do strakonického babyboxu někdo odložil novorozenou holčičku: Pojmenovali ji Melitta  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
21. září 2017
06:51

Do strakonického babyboxu v noci někdo odložil novorozenou holčičku. Podle lékaře Petra Lyera je novorozeně zdravé. ČTK to ve čtvrtek oznámil zakladatel české sítě babyboxů Ludvík Hess.

Holčička pojmenovaná Melitta je druhým dítětem ze strakonického babyboxu, který je v provozu přes osm let. Celkově je 159. miminkem vloženým v Česku do babyboxu.

Dvířka babyboxu se otevřela dnes v 1:45, personál nemocnice dítě převzal tři minuty poté. Šlo o novorozenou holčičku ještě s pupečníkem, podle lékaře byla asi hodinu na světě. Miminko bylo zabalené ve dvou tlustých dekách, ale jinak nahé. Pupečník mělo stisknutý žlutým kolíčkem na prádlo. Holčička dostala jméno Melitta po Hessově tetě.

První babybox byl otevřen 1. června 2005 v pražském Hloubětíně. Ve Strakonicích šlo o 22. zařízení tohoto druhu, v tamní nemocnici funguje od března 2009. Poprvé tam někdo odložil v říjnu 2011 chlapečka, který dostal jméno Tomáš. V celém Česku je 71 babyboxů, dosud posledním je od letošního června babybox v mariánskolázeňské nemocnici.

zapletalikovi ( 21. září 2017 19:17 )

Až si malou někdo vezme, stejně jí takové jméno, jaké on bude chtít. Tak nechápu, že to tady řešíte. A mimino se nějak jmenovat musí, aby mu mohli dát rodné číslo a tak.

petcim ( 21. září 2017 13:07 )

lepší babybox než igelitka a popelnice....

prochaskanamoste ( 21. září 2017 10:20 )

Náhodou, Melitta je krásné světové jméno, na Slovensku se dává daleko víc než u nás.Měla bych spíš velké výhrady k lidem,co pořád musejí dávat svým dětem ty odrhovačky, Terezka,Barborka,Anča,Mařka,Natálka,Nikolka. Už je to trapné, je jich všude plno,na zavolání se ozve půl třídy nebo pískoviště. Snad by mohli uplatnit trošku větší fantazii a vkus.

petcim ( 21. září 2017 10:15 )

Hlavně ať je zdravá a najde milující rodinu. Jen to jméno.....máme tolik krásných jmen.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání