Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kajínek na autogramiádě své knihy: Bojte se druhého dílu, řeknu jména!

Autor: aba, kon - 
20. září 2017
18:40

Je to vrah, z kterého se dělá celebrita! I takové reakce schytalo knihkupectví Dobrovský, které se rozhodlo udělat autogramiádu Jiřího Kajínka! Důvod je jednoduchý. Jde o autora knihy »Můj život bez mříží«. Tu Kajínek vydal už v roce 2014, tehdy ještě ale »bručel« v rýnovické věznici, když byl v roce 1998 odsouzen na doživotí za dvojnásobnou vraždu a ublížení na zdraví. V sobotu to budou čtyři měsíce, kdy dostal Kajínek milost prezidenta Miloše Zemana.

Autogramiáda začala krátkým rozhovorem, ve kterém se mimo jiné Kajínek vyjádřil i k blížícím se prezidentským volbám. "Nemohu volit nikoho jiného než pana prezidenta Zemana, musím mu být nadosmrti vděčný," netají se svými volebními preferencemi omilostněný vězeň, který se znovu dostal na svobodu právě díky prezidentské milosti.

 Kajínek prozradil, že i nadále bude usilovat o očištění svého jména. "Udělám maximum pro to, aby došlo k vysvětlení celé události. Protože tak, jak je odsouzená, se prostě nestala," stojí za svým Kajínek.

 

Před zahájením autogramiády ale došlo i na drsná slova a to když přišla řeč na jeho další knihu. "Určitě bude druhá kniha. Ta bude o policistech, soudcích, státních zástupcích, všech lidech v případu, vězeňské službě, generálním ředitelství atd. Budu jmenovat plnými jmény, aby všichni věděli, kdo je kdo. Klidně se za to nechám zažalovat, protože řeknu pravdu, nic jinýho," zněla Kajínkova nesmlouvavá odpověď.

Bývalý vězeň by ale měl být opatrnější. Zemanova milost je podmíněná a pokud se dopustí byť jen malého přešlapu, vrátí se zpátky do vězení na doživotí.

Autogramiáda vyvolala vlnu nevole, ale jak se vyjádřil v úvodu Kajínkův nakladatel Jan Eisler, autogramiáda je tu pro fanoušky, kterých má prý hodně. Dá se tak usuzovat i podle dlouhé fronty desítek lidí, která se tvořila před stolečkem, kde k podepisování knihy docházelo. Většina lidí všech věkových kategorií Kajínkovi přála hodně štěstí a úspěchů v jeho případu a neopomněla se s autorem nechat vyfotit. 

"Dokud jsem byl ve vězení, byl jsem připravený na to, že budu opovrhovaný vrah, ale  hlavně, že budu svobodný. Teď jsem v pozici svobodného člověka a doufám, že přijde doba, kdy se ukáže, že vrahem nejsem," tvrdí Kajínek.

 

karlamarie ( 23. září 2017 22:24 )

Teda Kájínku, není zrovna rozumné prozrazovat předem, že řeknete ve své druhé knize jména atd. To by se vás mohl nějaký "bl-eček" chtít taky zbavit ze strachu před prozrazením, dávejte si pozor na svůj život...

crab ( 22. září 2017 08:08 )

Kajinku, budte rad ze jste na svobode. Kdo je soudny vi ze jste nevinny. Je jasne, ze to na vas policie navlikla. Kdo je mdleho rozumu at veri cemu chce. Uzivejte si svobody, zijte naplno se svoji pritelkyni. Nemyslim si ze vas nechaji na svobode nebo zit pokud budete bojovat se systemem. Verte nad takovou zvuli nemuzete vyhrat. Oni maji moc a to je vic nez spravedlnost. Mnohem vic.

Limone ( 21. září 2017 14:02 )

 Ohledně udělení milosti Jiřímu Kájínkovi si živě dovedu představit, jak ty "vyjebanci pukají vzteky"! V tomto konkrétním případě není absolutně podstatné spekulovat o tom, zda-li trestný čin Kajínek spáchal, ale skutečnost, že i kdyby tomu tak bylo, udělení milosti prezidentem je v souladu s Ústavou Č.R. Ten, kdo má osobní skušenosti s Policií a Justicí, mně bezesporu podpoří v názoru, že Justice je výsměchem lidským právům a kulturního státu a kauza Kájínek je tomu příkladem !! Vzteky se třeba p•••••e, ale rozhodl člověk s mocí a rozumem !!! Autogramiáda proběhla úspěšně a já doufám, že J.Klíma, byl rovněž přítomen !!! ( h...o nebyl ). Kájínek strach z vyděšení nemá a pro strach má uděláno,tak pouze doufám, že vše vyklopí a uvede na pravou míru a v té druhé knize, tu chátru pošle tam, kam už roky patří !!!

eliska963852 ( 21. září 2017 05:02 )

Kájínek vypadá jak neprovdaná teta z Liberce.

gabreta ( 20. září 2017 22:14 )

Taky byl Mrázek první, na koho jsem vzpomněl. Aby nedopad Kájínek stejně!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání