Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Učitelka zachránila život čtyřem dětem: Před padajícím autem je chránila vlastním tělem

Autor: dce - 
19. září 2017
19:11

Nasadila vlastní život, aby zachránila život čtyř dětí, které měla jako učitelka mateřské školky v péči. V červnu se postavila do cesty autu, které jí způsobilo vážná poranění. Děti ale vyvázly relativně bez zranění. Darině Nešporové, jak se hrdinka jmenuje, kraj nyní předal medaili za záchranu lidského života.

Bylo 16. června, když učitelka mateřinky Darina Nešporová mířila s dětmi a další učitelkou z výletu zpět do školky v Jívové. Na Horní boudě se proti nim vyřítil vůz. Patrně kvůli rychlé jízdě dostal smyk a zcela neovladatelný mířil po lesní cestě přímo na skupinku dětí.

Vůz přerazil strom a padal na Darinu s dětmi. „Ani pořádně nevím, co se tam dělo. Seběhlo se to strašně rychle. Vzpomínám si jen, že jsem nejdřív posunula část dětí bokem. Jeden chlapec se mě ale pořád držel za ruku, já v tu chvíli vůbec nevěděla, co s ním. Tak jsem se ho snažila co nejvíc krýt ramenem a druhou rukou, aby se nepopálil od podvozku auta, které na nás spadlo,“ řekla Darina serveru iDnes.cz.

Darina odstrčila tři děti z cesty autu, ji a malého chlapce vůz zcela zavalil. Ještě před příjezdem hasičů je oba vytáhli svědci a řidič auta. Malý chlapec a řidič utrpěli lehká poranění. Darina na tom byla o poznání hůř...

„Popálila jsem si obě ruce, k tomu jsem měla zlomenou pánev. Teď už naštěstí chodím, do práce ale asi ještě dlouho nebudu moct. Mohlo to ale skončit mnohem hůř. Hlavně, že se nic nestalo dětem, to je to nejdůležitější,“ říká učitelka.

V pondělí si tak Darina mohla převzít medaili Olomouckého kraje za svůj hrdinský čin. „Paní Nešporové si velmi vážím. Její mimořádný čin si zaslouží ocenění a poděkování," uvedl hejtman Ladislav Okleštěk. "Těší mě, že celá událost má i přes hrůzostrašný průběh šťastný konec a paní učitelka tu dnes může být s námi stejně jako všechny děti, o které se ve školce stará."

nika70 ( 19. září 2017 21:37 )

Velký respekt!

ivkanatka ( 19. září 2017 20:12 )

Super ženská !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání