Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čeští turisté napadení číšníkem v Egyptě: Co (ne)odhalilo vyšetřování?

Autor: Slávka Červená - 
19. září 2017
09:00

Kdo tu lže? Čech Jan (27) měl být svázán a zbit personálem hotelu Titanic Palace v egyptské Hurghadě. Poté, co bránil přítelkyni. Jenže podle ambasády vyšetřování ukazuje, že to bylo jinak.

Vše se mělo odehrát 1. srpna na závěr dovolené mladého páru ze Vsetínska. Sabina (27) údajně od počátku čelila sexuálnímu obtěžování ze strany personálu a ten den v podvečer měl plavčík říci jejímu příteli, zda by mu za peníze neposkytla orální sex. „Dal jsem mu facku a on mě praštil sklenicí do hlavy. Museli mě ošetřit. Večer mě u recepce chytili tři muži, svázali nohy a ruce za záda a dali do místnosti, kde mě plavčík bil obuškem do nohou, žeber a dlaní,“ tvrdil Jan.

Když volal o pomoc, byl podle svých slov zaveden do kanceláře, kde byl egyptský delegát hovořící česky. Poté přijela policie i česká delegátka cestovní kanceláře. „Převezli mě v noci na jiný hotel, že v Titaniku mně hrozí nebezpečí,“ dodal. „O tom, kde je a že je v pořádku, jsem se dozvěděla až ve dvě v noci od delegátky,“ řekla před časem Sabina.

Vyjádření hotelu 

„Host byl běžně opilý a u bazénu se pohádal s přítelkyní, kde ji uhodil, a plavčík jí šel na pomoc. Dotyčný začal plavčíka mlátit a bezdůvodně mu zlomil čelist. Přítelkyně požádala o přidělení samostatného pokoje bez něj. Protože dělal v restauraci problémy i ostatním hostům, zavolali jsme policii a vedoucí zájezdu a přemístili ho do jiného hotelu.“

Egyptská ambasáda o policejní zprávě

„V policejní zprávě je uvedeno, že slečna Sabina požádala vedení hotelu, aby zabránilo jejímu partnerovi plavat v bazénu, protože byl opilý. Člen ochranky hotelu jej požádal, aby bazén opustil. Mezi oběma stranami poté vznikl spor, který byl ukončen a zdokumentován policií. Ta má k dispozici zápis prokazující, že mezi oběma stranami došlo k usmíření s přihlédnutím k tomu, že neexistují důkazy o tom, že český turista byl zaměstnanci hotelu fyzicky napaden nebo mu bylo vyhrožováno,“ uvedl egyptský velvyslanec Abderahman Salaheldin.

O nic prý nežádala

„Já jsem nikomu nic neříkala, o nic nežádala. Pravda je, že můj partner dal plavčíkovi facku za jeho řeči ohledně mé osoby. Ano, za to ho mohli vyhostit z hotelu. O tento konflikt nám ale vůbec nešlo. Chtěli jsme upozornit na to, že mu svázali ruce a nohy a byl držen v nějaké místnosti, kde byl zbit a občas si tam přišel do něj někdo kopnout. O tom ale nemluví, přestože měl podlitiny od provazu, lékařské potvrzení a skončil na neschopence. Taky nezapírám, že jsme popíjeli pivo. Stejně tak jako mnozí ostatní. Jsem ráda, že je to za námi,“ řekla Sabina.

VIDEO: Stalo se v hotelu, kde vraždil Kramný: Plavčík prý chtěl sex po Češce a pak přišel útok

Video  Stalo se v hotelu, kde vraždil Kramný: Plavčík prý chtěl sex po Češce a pak přišel útok.  - Slávka Červená
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání