Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Mladík v Dubí měl stokrát bodnout svoji babičku: Hrozí mu dvacet let

Autor: ČTK - 
12. září 2017
10:44

Až výjimečný trest hrozí mladíkovi, který loni podle obžaloby zavraždil v Dubí na Teplicku svoji babičku. Ústecký krajský soud projedná případ příští týden. Podle obžalob byla vražda mimořádně brutální. Mladík ženě zasadil více než stovku ran nožem.

Osmnáctiletý muž podle žalobce ženu zavraždil kolem 5. listopadu. Její tělo bylo objeveno o více než dva týdny později. Na podnět rodiny, která ženu nemohla delší dobu zastihnout, otevřela dveře bytu policie. Žena ležela pod vrstvou oblečení a přikrývek.

Podle obžaloby mladík ženu nejprve asi pětkrát udeřil do hlavy lahví alkoholu. Poté ji dvěma noži začal bodat do hlavy, hrudníku, břicha, zad, ramen. „Poškozené způsobil pět tržně zhmožděných ran hlavy a 99 bodných a bodnořezných ran na hlavě, krku a trupu,“ popisuje státní zástupce v obžalobě. Nůž nechal ženě zabodnutý v krku. Tam přerušil krční míchu, což bylo příčinou smrti.

Podle obžaloby se mladík do bytu opakovaně vrátil a odnesl z něj iPad a televizor a prodal je v zastavárně. Další věci, jako třeba sadu příborů, náramkové hodinky nebo desky se starými výtisky novin, našla policie v kufru v hotelu, kde mladíka 23. listopadu zadržela.

Podezřelý muž je obžalován v nejpřísnějším, třetím odstavci trestního zákona za vraždu spáchanou zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem. Hrozí mu 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Mimo to čelí také obžalobě z krádeže.

Soud projedná případ příští týden, hlavní líčení je nařízené zatím na tři dny.

Monikay ( 12. září 2017 13:16 )

Už brzy bude mít svůj vlastní kutloušek

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání