Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vraždící manželé z Jilemnicka: Plánovali zabít dalšího sběratele!

Autor: dce - 
8. září 2017
20:53

Pouhá náhoda zachránila před smrtí dalšího sběratele. Manželé z Jilemnicka, kteří na konci července zavraždili Evžena, totiž plánovali okrást a zabít i dalšího zájemce o sběratelské kousky. Ten je z toho nyní v šoku.

Pod záminkou prodeje vzácných mincí vylákal manželský pár sběratele Evžena daleko od domova. V autě mu pak žena prostřelila hlavu, zatímco její manžel řídil. Muže okradli a tělo pohodili v kukuřičném poli v Lázních Bělohrad.

Policii se je podařilo po měsíci dopadnout a nyní čekají na vzetí do vazby. K činu se měli přiznat. Podle serveru TN.cz ale plánovali ještě jednu podobnou vraždu. Sběratelské kousky totiž nabídli i dalšímu muži. Toho zachránila nevědomá opatrnost.

„Zaslali mi SMSku, že mají velkou sbírku,“ řekl TV Nova. Muž ale „prodejcům“ prozradil, že u sebe neplánuje mít hotovost. Navíc nechtěl ani přijet na opuštěné místo. „Řekl, že by rád 30 tisíc, na to jsem mu teda řekl, že je to v pořádku, že si to vyberu když tak z bankomatu,“ vysvětlil.

Na dohodnuté místo předání přijel, nikdo zde ale nebyl a telefon už prodejce nezvedal. „Tato osoba nevědomky dodržela všechna bezpečnostní opatření, která mohla,“ prozradil vyšetřovatel Michal Hynek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání