Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nečesaní v polovině soudní bitvy: Kadeřnice lže a vymýšlí si!

Video se připravuje ...
Autor: ljš - 
9. září 2017
16:00

Nový proces, nový soudce! Rodina Lukáše Nečesaného (25) je v polovině dalšího kola soudních jednání plná naděje, že bude táta roční Natálky za dva týdny konečně osvobozen.

Nečesaný se po čtvrtečním jednání tvářil spokojeně. Jeho osud už totiž není z rozhodnutí Nejvyššího soudu v rukou Jiřího Vacka, který ho odsoudil už třikrát. "Průběh soudního jednání se s novým soudcem nese v mnohem spravedlivějším duchu. Máme z toho velmi dobrý pocit a doufáme v konečné prokázání mé neviny," řekl Blesku Nečesaný.

Dopis

Čtvrteční jednání bylo přitom plné emocí. Státní zástupkyně totiž hned v úvodu pohrozila Nečesanému vazbou kvůli dopisu, ve kterém jeho babička žádala po napadené kadeřnici Ludmile B. odvolání své výpovědi. Podle ní šlo o výhrůžky a ovlivňování svědků.

"Je to čistě osobní aktivita Lukášových prarodičů, kteří jsou na tom zdravotně velmi špatně. Bohužel. Máme jednu oběť loupežného přepadení, což nikdo nezpochybňuje. Je nám to líto, ale bohužel tím, že policisté vyrábí z tohoto případu spíš justiční zvěrstvo než omyl, tak to odnášejí zdravotně další lidé. Ti se trápí a ptají se proč," vysvětlil krok své matky mladíkův otec Luděk. "Dědečkův stav je opravdu vážný a já se po tom, co se stalo, nemůžu v Hořicích ani ukázat. On tak nemůže vídat mou dcerku. To mi hrozně vadí," dodal k tomu Nečesaný.

Pekelný výslech

Těžké chvíle ale prožila u svědeckého pultíku i napadená kadeřnice. Ta sice znovu označila Nečesaného za pachatele, dostala se ale pod palbu otázek soudce Mjartana, který s ní několik hodin probíral rozpory, které v jejích výpovědích našel Nejvyšší soud.

Na závěr ji dostali do úzkých i Nečesaného advokáti. Ti se Ludmily B. začali vyptávat, co předcházelo její loňské náhlé změně výpovědi, v níž označila Nečesaného za pachatele. Žena znovu přiznala, že ji tehdy navštívili policisté. "Zavolala jsem jim, a když přijeli, řekla jsem , že jsem ho poznala," uvedla. Obhájci ji ale upozornili na její loňskou výpověď, ve které uvedla, že policistům o svém rozpomenutí nic neřekla a že se u ní zastavili, protože jeli náhodou kolem. Proč najednou mluví jinak, vysvětlit nedokázala. "Já nevím," řekla jen po dlouhém mlčení.

"Paní kadeřnice je ještě nevěrohodnější, než byla. Bohudík se dnes ukázalo, že si ke své ztrátě paměti i vymýšlí a lže," komentoval to Nečesaný starší.

Noví svědci

Osvětlil také, jaké budou další kroky obhajoby. Advokáti navrhují vyslechnout policisty, kteří měli navštěvovat napadenou kadeřnici a poskytovat jí ochranu, a také údajnou milenku hlavního vyšetřovatele případu. Zda jim soudce vyhoví, se ukáže 21. září, kdy bude proces pokračovat.

 

giorgino ( 20. září 2017 19:58 )

A nepřiznal se ve vězení někomu? Já jsem zastřelil spoustu lidí a jsem v pohodě...

majojo ( 10. září 2017 12:06 )

Myslíš, že mladá paní je blbka? Ó, ta dostala pěkně zacálováno, aby s Lukášem vytvořila šťastnou rodinku! Porodila děťátko, které má dojmout soud, pilně se dostavuje k soudu a občas se nechá vyfotit pro bulvárek.

doktor.pj ( 10. září 2017 09:25 )

Stejně jako bych psal, že se to tady rojí nickama (příznivců) Nečesaných brojících za svou pravdu. Ach jo.

doktor.pj ( 10. září 2017 09:21 )

Ukrajinče? Hmmm Ať Vám nerupne cévka při té mediální masírce...

noacojezase ( 9. září 2017 23:06 )

Problém je v tom, že nad články o Nečesaném není nadpis komerční sdělení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání