Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Petr s dětmi ztracení v Karibiku: Matka na pátrání vybrala 30 tisíc! Co bude s penězi?

Autor: dce - 
7. září 2017
13:29

Dva měsíce rodina a známí a nakonec i policie pátrala po Petrovi a dvou chlapcích, kteří zmizeli při plavbě podél břehů Panamy. Nakonec se je podařilo najít živé a zdravé, kvůli nemoci museli totiž několik dní žít mezi indiány bez mobilního signálu. Lidé se nyní ptají, co bude s přibližně 30 000 korunami, které dobrovolníci poslali na pomoc matce při pátrání.

Iva s rodinou a přáteli žádali o pomoc s šířením zprávy o pátrání sotva týden, když se nakonec ozvala pobřežní hlídka z Panamy, aby jim sdělila šťastnou zprávu. Petr i s Lukáškem a Matějem byli nalezeni živí.

Mezitím už ovšem rodina stačila uspořádat finanční sbírku na fundraisingové stránce GoFundMe.com, kde prosili o výpomoc s financování pátrání. Žádali o v přepočtu 300 000 korun, nakonec se během pár dní, co sbírka běžela, vybrala desetina.

A co s penězi nyní bude? „Příspěvky zašleme matce, moc děkujeme za pomoc,“ napsal příbuzný chlapců Adam Neuman ke sbírce. 

Přitom celá pátrací akce vypadala beznadějně – poslední zprávu od Petra dostala Iva 30. června. Pak bylo dva měsíce ticho. Nikdo netušil co se se třemi Čechy na moři stalo, nikdo je nespatřil ani od nich neslyšel jediné slovo.

Nakonec se Petr s chlapci doslova vynořili z džungle, kam je zahnala nemoc. Mezi indiány, kde žili několik týdnů, totiž neměli mobilní signál a nemohli se tak Ivě ozvat. Nyní už je Petr patrně opět na cestě do původní destinace v Las Bocas.

Nezadat ( 7. září 2017 13:39 )

Dobrá party na přivítanou.Má někdo č.účtu?Rád bych jim přispěl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání