Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Diabetik (75) uvízl v bahně na skládce: Policisté ho zachránili po dvou dnech

Diabetik (75) uvízl v bahně na skládce: Policisté ho zachránili po dvou dnech (ilustrační foto).
Diabetik (75) uvízl v bahně na skládce: Policisté ho zachránili po dvou dnech (ilustrační foto).  (Autor: Foto: Slávka Červená)
Autor: dce - 
7. září 2017
09:56

Dva dny trpěl uvízlý v bahně na bohuslavické skládce senior (75) s cukrovkou. Složité pátrání a následnou záchranu nakonec obstarali trutnovští policisté.

Tragicky mohlo dopadnout uvíznutí v bahně pro seniora z Teplicka. Cestou do Stárkova 1. září totiž uvízl i s vozem v bahně, policii si na pomoc ale zavolal až po dvou dnech! Sám nevěděl, kde je, a navíc byl již dva dny bez léků na cukrovku.

Trutnovští policisté se pokoušeli zjistit, kde se vlastně muž nachází, nebylo to ale jednoduché. „Oznamovatel, který byl na místě ‚uvězněný‘ již druhý den, byl podchlazený, vyčerpaný, dehydrovaný a nedokázal policistovi sdělit, jak se na místo dostal. Nakonec, když sdělil, že je na nějaké skládce a vidí bílou plachtu, policista usoudil, že by se mohlo jednat o skládku odpadů, která se nachází v Bohuslavicích,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Policisté, kteří vyrazili na místo, ale narazili na zamčenou bránu skládky, museli proto přelézt plot. Zanedlouho už našli vyčerpaného a zmateného seniora, jak leží v bahně. 

„Okamžitě přivolali rychlou záchrannou službu a muže snesli do míst přístupným vozidlům. Lékaři muže transportovali do místní nemocnice a po jeho ošetření sdělili, že není v ohrožení života,“ dodala mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání