Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Brutální šikana školačky: Daniela (14) je ve vazbě! Došla jí řeč

Autor: lm - 
7. září 2017
10:33

Na místo do školy, jde do kriminálu! Agresorka (14), která napadla a brutálně zbila svou vrstevnici, skončila ve vazbě. V hrůzném videu, které otřáslo nejen slovenskou veřejností, se Daniela chovala sebevědomě a sebejistě, u soudu jí ale došla řeč.

K šílenému útoku došlo 25. srpna ve slovenském městě Krompachy. Miriam (14) se tu měla dostat do konfliktu s kamarádkou Daniely, za což si od nich vysloužila brutální nakládačku. Útok natočila jedna z kamarádek Miriam, která se ale bála zasáhnout, aby ji nezbily také. Dvě agresorky na nahrávce na Miriam útočí, bijí ji, kopou, tahají za vlasy a jinak nechutně ponižují.

Brutalita teenagerek překvapila i ostřílené profesionály, zvláště vzhledem k tomu, že iniciátorce celého útoku Daniele Š. je pouhých 14 let. Státní zástupce i přesto podal návrh na vzetí mladistvé do vazby. Není to totiž její první podobný prohřešek. Podle slovenského deníku Plus jeden den letos v lednu ještě jako třináctiletá napadla a brutálně zbila o dva roky starší Vanesu. Tehdy kvůli nízkému věku nemohla být souzena, teď už má ale smůlu.

Danielu v poutech k soudu přivedla policejní eskorta. Na lavici seděla celá zkroušená, hlavu měla v dlaních a na otázky novinářů vůbec nereagovala. Soud o jejím osudu rozhodoval tři hodiny a nakonec ji poslal do vazby z obavy, že by mohla v trestné činnosti pokračovat. Obviněná je z výtržnictví, krádeže a ublížení na zdraví, za což podle slovenských médií hrozí až 10 let za mřížemi. V případě mladistvé by se ale sazba snížila na polovinu. 

Rodina oběti se z celého incidentu stále nemůže vzpamatovat. „Když mi přišli říct, co se stalo a viděl jsem dobitou a zuboženou dceru, probudil se ve mně hněv a šel jsem hledat útočnice. Naštěstí pro ně, jsem je nenašel. Ve stavu, v němž jsem v té chvíli byl, nevím, co bych jim udělal,“ popsal serveru Pluska.sk otec školačky, Miroslav (56).

„Dcerka marodila až do začátku školního roku. V první den se byla představit do školy, ale od té doby je zase doma. Stěžuje si, že ji bolí zuby, hlava, žebra a oblast břicha. Je to následek kopanců do daných oblastí,“ dodal.

crush ( 8. září 2017 15:19 )

To je super, že 14-ročná do väzby. Jedná sa o skoro najzaostalejší kraj Slovenska, decká sú tam nadpriemerne zdivočelé. Rodičia už dnes nemajú na ne žiaden (kladný) vplyv. A škola už vôbec. Je vo svete všeobecnejší trend teraz, že nám vyrastá generácia obzvlášť brutálnych dievčat. Nijako nezaostávajú za chalanmi. To je veľmi smutné!!!

janinax ( 7. září 2017 13:22 )

Teď ji ze srdce přeju aby ji šikanovali ve vězení Dělala tam hadr na podlahu a kur...u

stopar ( 7. září 2017 13:11 )

..že by rasismus naruby?vypadá to tak

Monikay ( 7. září 2017 12:45 )

Napaří jí první flastr, 5 let a pak už to půjde samo - druhý, třetí, čtvrtý...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání