Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Petr a děti po 2 měsících uvěznění mezi domorodci vyplují! Plány jim překazila nemoc

Autor: dce - 
5. září 2017
13:56

Uplynulo jen pár dní od chvíle, kdy Iva i se zbytkem rodiny obdržela šťastnou zprávu – Petr i oba chlapci jsou naživu. Po dvou měsících, kdy o nich nikdo neslyšel, v to už mnoho lidí nedoufalo. Kvůli nemoci totiž nuceně strávili dlouhé týdny mimo mobilní signál v domorodé vesnici a nemohli pokračovat v plánované plavbě. Nyní, když už je vše v pořádku, Petr i děti dokončí cestu.

Dlouhé týdny prožívala Iva neuvěřitelný strach o svého manžela a dvě děti. Lukášek s Matějem (5 a 3) vyrazili s otcem na lodi podél panamského pobřeží. Cesta z Bocas del Toro do San Blas měla trvat měsíc. Jenže na konci června obdržela matka dětí poslední zprávu a pak bylo dva měsíce ticho.

Po třech Češích pátrala policie v Panamě i ta v Česku. Nakonec se je podařilo najít díky uveřejnění informací a fotografií na sociálních sítích. „V přístavu Portobelo v Panamě je poznal svědek podle fotografie,“ sdělila Blesk.cz mluvčí Ministerstva zahraničních věcí ČR Irena Valentová.

Svědek informaci předal mezinárodní pobřežní hlídce a ti již kontaktovali honorárního konzula České republiky a samozřejmě i paní Ivu. V neděli se s posádkou lodi podařilo navázat kontakt a vysvětlilo se, co se celé dva měsíce dělo.

„Posádka musela kvůli nemoci zastavit v domorodé vesnici, kde není mobilní signál, a nemohli tak plout podle plánu,“ informoval jeden z příbuzných na Facebooku.

Iva tak odvolala pátrání a celou věc považuje za uzavřenou. „Podle informací od otce by v přístavu Portobelo měli zůstat 3 dny a pak cestovat dál do San Blas,“ doplnila Valentová. Snad se jim tentokrát na cestě po moři povede lépe...

naidka ( 5. září 2017 16:41 )

Letní dobrodružný speciál Plesku. Čerpali z knih Julese Verna.

Tamara123 ( 5. září 2017 16:06 )

Já to říkám pořád, není to žádný výlet, ale MSTA ! Vůbec se mi to nelíbí ! Ale důležité je psát bláboly !!! Bla bla bla

11557 ( 5. září 2017 15:39 )

  Co je to za matku? Tak male deti vystavit nebezpecenstu. Je to nezodpovedne od oboch rodicov.

ecila. ( 5. září 2017 15:26 )

Taky mě napadlo, proč hned z prvního přístavu o sobě nedal vědět.

pandrhola ( 5. září 2017 15:19 )

No, mě ten otec připadá trochu divný, tak malé kluky bere na měsíční cestu na moře? Nejsou na to dost malincí?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání