Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Vězeň na cestě do práce zachránil život mladé ženě: Po autonehodě ji vytáhl z vozu, ze kterého se kouřilo

Vězeň na cestě do práce zachránil život mladé ženě: Po autonehodě ji vytáhl z vozu, ze kterého se kouřilo. (ilustrační foto)
Vězeň na cestě do práce zachránil život mladé ženě: Po autonehodě ji vytáhl z vozu, ze kterého se kouřilo. (ilustrační foto)  (Autor: HZS Karlovarského kraje)
Autor: dce - 
5. září 2017
09:51

Hrdinský čin se podařil odsouzenému vězni ze Žatecka. Na cestě do práce se připletl k dopravní nehodě a s kolegou pomohl z havarovaného vozu, ze kterého se již kouřilo, zachránit zaklíněnou ženu.

Ačkoliv je Martin J. odsouzeným vězněm, má povolený volný pohyb. Kvůli tomu mohl být koncem srpna u dopravní nehody, ze které i díky němu vyvázla živá mladá řidička.

„Den jako každý jiný, STS Prunéřov si odváží odsouzeného s volným pohybem Martina J. na pravidelnou pracovní směnu. Nedaleko obce Poláky v brzkých ranních hodinách projíždí místem aktuální hromadné nehody,“ popsala mluvčí Věznice Nové Sedlo Eva Koreneková.

Řidič s Martinem vyhodnotili rychle situaci a bylo jasné, že musí pomoci. Z vozu vytáhli zaklíněnou řidičku. „Riziko stoupajícího kouře z auta nevěstí nic dobrého a je třeba jednat rychle a koordinovaně.“

Sám vězeň se o svém hrdinském činu nikde příliš nešířil. „Odsouzený Martin J. splnil ‚pouze‘ občanskou povinnost a věznice se dozvídá o příkladném chování až na základě pochvalného sdělení. Děkujeme za perfektní zásah,“ dodala Koreneková.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání