Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Alexandra unesla Tomáše (4) z obchodu: Rodiče nechápou proč

Autor: lm - 
4. září 2017
20:00

Alexandra (29) obviněná z únosu malého Tomáška (4) si stěžuje na vazební stíhání! Slovenka skončila za mřížemi poté, co se pokusila unést chlapce z obchodu v Košicích. Soud se obával, že by mohla v trestní činnosti pokračovat. Motiv jejího činu je stále neznámý.

K nepochopitelnému činu došlo minulý týden ve středu. Alexandra (29) v obchodním centru v Košicích vzala malého Tomáška (4) za ruku, zatímco jeho otec platil u pokladny, a s chlapcem odešla. Po dítěti pátraly desítky policistů, díky všímavému řidiči MHD se podařilo oba v pořádku najít. Alexandra policistům tvrdila, že je chlapcova teta, ale bylo jí to málo platné.

Únoskyně strávila dva dny v policejní cele a poté stanula před soudem. „Soudkyně vzala Alexandru do vazby kvůli obavě, že by na svobodě pokračovala v trestné činnosti,“ uvedl Branislav Bujňák z košické prokuratury. To se ale mladé Slovence nelíbilo a proti rozhodnutí podala stížnost. Na rozhodnutí krajského soudu si počká za mřížemi.

Motiv jejího chování bude předmětem dokazování znalců. Rodina ženu vůbec nezná. „Nevíme, co je zač, proč to udělala nebo proč si nás vyhlédla. Únos dítěte je velmi závažný čin,“ řekl slovenskému Novému Času Tomášův otec, kterému se ulevilo, že ženu nepustili na svobodu. Podle něj se vše stalo v rozmezí několika sekund, kdy se zrovna zabýval placením. Alexandra prý jeho synovi koupila hranolky, zmrzlinu a hračku traktoru. Proč chtěla chlapce unést, ale není známo.

skaara ( 5. září 2017 08:42 )

No mě na celé záležitosti nejvíc zarí¨áží to, že ten kluk s tou cizí ženou odkráčel tak lehce. Asi mu rodiče nevysvětlili, že s cizími lidmi se nikam nechodí, i kdyby slibovali "modré z nebe". Tak chyba je i na straně rodičů a velká.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání