Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dětská chůvička v noci vzplála vedle batolete: Emmu (2) vážně popálila

V této postýlce malá Emmka (2) spala.
V této postýlce malá Emmka (2) spala.  (Autor: Hasiči SR)
Autor: lm - 
4. září 2017
15:10

Dětské chůvičky mají pomáhat rodičům ochraňovat jejich ratolesti, malou Emmu (2) ale málem stála život. Vysílačka umístěná vedle její postele totiž začala hořet a jen díky pohotovosti dědečka nedošlo k tragédii.

Malou Emmku (2) ze slovenské Oravy uložila její maminka do postýlky v pátek po obědě. Vedle ní umístila dětskou chůvičku připojenou na nabíječku, která měla monitorovat celou místnost. Malá holčička usnula téměř okamžitě poté, co jí maminka dala pusu a uložila ji. Za 15 minut se ale stalo něco, co by rodinu nenapadlo ani v nejhorším snu.

Z podkroví se začal ozývat dětský křik a místnost zaplnil hustý dým. První byl na místě dědeček, který rozbil dveře a holčičku ze zakouřené místnosti vytáhl. Zachránil jí tak život, Emmka ale i přesto skončila v nemocnici. Podle záchranářů se nadýchala zplodin a musela být napojená na umělou plicní ventilaci. „Na obličeji a krku měla spáleniny druhého a třetího stupně,“ informovala mluvčí letecké záchranky Zuzana Hopjaková s tím, že dítě bylo převezeno vrtulníkem do Bratislavy.

„Nejsem schopen slov. Mohu jen potvrdit, že to bylo z vysílačky. Nebyl to žádný laciný šmejd, nevěsta ji koupila ve značkovém obchodě,“ řekl Novému Času dědeček. Že šlo o značkovou vysílačku, potvrdili i hasiči a varovali, aby rodiče dětské chůvičky, zejména v případě nabíjení, nikdy nepokládali na hořlavá místa.

DRASTICKÉ ZÁBĚRY: Pákistánci explodoval telefon v kapse

Video  DRASTICKÉ ZÁBĚRY: Pákistánci explodoval telefon v kapse.  - YouTube
Video se připravuje ...

alfasamec ( 4. září 2017 15:38 )

Chůvička asi z Číny

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání