Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Taxikáře v Pardubicích přepadli dva cizinci: Škrtili ho drátem, pak utekli na vlak

Autor: dce - 
1. září 2017
10:21

Neuvěřitelný případ vyšetřují policisté v Pardubicích. Dva cizinci zde měli brutálně napadnout taxikáře, se kterým jeli ve voze. Jeden z nich ho škrtil drátem, druhý ho bil. Řidiči se naštěstí podařilo utéct a zachránit si život. Dvojice později z místa činu zmizela a nasedla do vlaku směr Bratislava. Policie po útočnících pátrá.

K loupežnému přepadení došlo v neděli 27. srpna. Celý případ patrně začal už na pardubickém nádraží. „Dva muži a jedna žena hovořící pravděpodobně maďarsky byli průvodčí vykázáni z vlaku, protože cestovali bez jízdenky a neměli peníze k její úhradě,“ uvedla policejní mluvčí Hana Kaizarová.

K dalšímu cestování si vybrali místo vlaku taxi, tentokrát už pouze dva muži. Do vozu nastoupili ve tři ráno a směr jízdy řidiči ukázali na mobilu. Když zastavili na odlehlém místě, jeden z cizinců taxikáře napadl.

„Muž sedící vzadu napadl 65letého řidiče zezadu škrcením. Druhý, sedící na místě spolujezdce, útočil pěstmi. Duchapřítomný taxikář se ubránil a octl se mimo vozidlo,“ popsala Kaizarová. Řidiči se navíc podařilo z vozu sebrat klíčky a utéci do nedaleké obce.

Cizinci tak nemohli ukrást ani auto ani peníze, které měl taxikář duchapřítomně u sebe. Dvojici mužů se podařilo v osm hodin zachytit opět na pardubickém nádraží, kde v jiném oblečení nastoupili do vlaku směr Bratislava.

Policie žádá veřejnost o pomoc se ztotožněním dvou útočníků. Muž zdánlivého stáří 30 let, střední postavy, vysoký 170–175 cm, s tmavými kratšími vlasy. Před útokem měl na sobě bílou košili, černé kožené sako, modré rifle, bílé boty.

Druhý muž je štíhlé postavy, vysoký kolem 180 cm, má světlé krátké vlasy. Před útokem měl na sobě modré tričko s krátkým rukávem, kratší riflové kalhoty ke kolenům, černou sportovní obuv a pánskou kabelku.

V případě, že muže poznáváte nebo o nich máte jakékoliv informace, kontaktujte policii na lince 158.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání