Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vzal kamarádovi ženu a pak i život: Za brutální vraždu dostal 16 let na tvrdo

Autor: Pavel Ryšlink - 
31. srpna 2017
21:10

Byli nejlepší kamarádi. Pak se ale Milan Hudák (33) z Valašského Meziříčí zamiloval do kamarádovy ženy a odloudil mu ji. Z kamarádství byla nenávist. Marian H. (+38) se s tím, co se stalo, nechtěl smířit a dvojici neustále atakoval. Jednoho dne vzal Hudák bajonet a bývalého přítele navždy umlčel. Teď ho čeká 16 let kriminálu.

„Byli jsme dlouhá léta kamarádi. Pak jsme se ale do sebe zamilovali s jeho přítelkyní a to byl konec,“ vypověděl Hudák u soudu a dodal: „To, co se nakonec stalo, si nedovedu vysvětlit. Moc toho lituju. Je to hrůza.“

Láska mezi Hudákem a kamarádovou partnerkou musela být veliká. Žena se totiž s mužem odstěhovala do Ostravy a svému expříteli nechala jako satisfakci jejich společného pětiletého syna.

Podle Hudákových slov však zhrzený muž nenechal dvojici na pokoji. „Pořád nás napadal. Neustále telefonoval a vyhrožoval, že na nás pošle Rusáky a že nechá zlikvidovat ji i mě. Že před ním neuteču,“ konstatoval Hudák.

Osudného dne 28. listopadu 2016 se Hudák vydal z Ostravy do Valašského Meziříčí, že si s bývalým kamarádem promluví. Na rozhovor se vybavil teleskopickým obuškem a bajonetem. „Chtěl jsem ho jenom postrašit. Zabít ne, zabít ne,“ lkal Hudák u soudu.

Sotva mu expřítel na ubytovně v Meziříčí otevřel dveře, vrhl se Hudák na něj a zasazoval mu jednu ránu bajonetem do krku, do hrudníku a do břicha za druhou. V běsnění ho zastavil až dětský hlásek: „Strejdo, co to děláš?“ Děsivé krvavé divadlo totiž celou dobu sledoval pětiletý syn oběti. Napadenému muži však už nebylo pomoci.

Olomoucký krajský soud včera Hudáka uznal vinným z vraždy a poslal ho na šestnáct let do nejpřísnějšího kriminálu. „Pro mě je ale největším viníkem ta jejich přítelkyně. Ona svým chováním zmařila dva lidské životy. Můj syn je mrtev a jeho kamarád je v kriminále. Takto já to v vnímám a není to fér,“ řekla po vynesení rozsudku matka zavražděného muže.

krasomila ( 31. srpna 2017 21:18 )

Takovej krásnej vzorek slušnejch českejch lidiček do Výměny manželek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání