Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tragická smrt české boxerské legendy: Za tvoji dceru se budeme bít, vzkázali kamarádi

Autor: dce - 
31. srpna 2017
11:12

Smrt Miroslava Peka, zvaného „Mimino“, zasáhla českou sportovní scénu, ale zejména boxerskou branži, do které Mirek patřil. Na jeho středeční pohřeb přišly desítky přátel a kolegů a několik z nich se po obřadu rozhodlo k dojemnému gestu.

Mirek skončil před měsícem po vážné nehodě v nemocnici v umělém spánku. Odcházel z akce v Praze ve Žlutých lázních a přebíhal tramvajové koleje. Aby se vyhnul přijíždějící tramvaji zrychlil a vběhl přímo pod kola automobilu...

„Auto Míru odhodilo a hlavou padl na koleje. Okamžitě byl převezen do nemocnice a uveden do umělého spánku,“ popsal děsivé momenty jeho kamarád Matouš Rajmont, který šel jen pár metrů za ním.

Když už to po měsíci v nemocnici začínalo s Mirkem vypadat dobře a lékaři doufali, že se probere, přišla tvrdá rána – Mirek svůj boj o život prohrál. Hold mu rodina, přátelé i parťáci z ringu vzdali na pohřbu ve středu.

„Velmi mne dojalo, jak hned po pohřbu za mnou přišlo několik boxerů, kteří se mají účastnit prosincové Lucerny, že se chtějí vzdát honoráře ve prospěch Miminovy dcery, která zůstala bez tatínka,“ svěřil Blesk.cz dojatý Matouš Rajmont, který tradici bude pokračovat.

Letos to bude devět let, co si spolu se zesnulým kamarádem pronajali pražskou Lucernu poprvé a vždy 30. prosince v ní pořádali Galavečer profesionálního boxu.

villon ( 31. srpna 2017 13:29 )

Kdy naposledy boxoval za repre. A má nějaký placky z vrcholnějch akcí (MS, OH event. MČR)? Ví to někdo? Na wiki je o něm jen tohle: https://en.wikipedia.org/wiki/Mimino

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání