Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

V Lázních Bělohrad zabili sběratele mincí: Policie pátrá po mladém muži, byl prý na místě činu!

V Lázních Bělohrad zabili sběratele mincí: Policie pátrá po mladém muži, byl prý na místě činu!
V Lázních Bělohrad zabili sběratele mincí: Policie pátrá po mladém muži, byl prý na místě činu!  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
29. srpna 2017
18:31

Mrtvý padesátiletý muž, který byl 14. srpna nalezen na poli u Lázní Bělohrad na Jičínsku, byl zavražděn. Potvrdila to pitva mrtvého. Vražda se stala asi letos 31. července, od kdy byl muž pohřešován. Podle všeho se jedná o sběratele mincí Evžena B.

Policie v souvislosti s případem hledá asi třicetiletého muže, který se údajně na místě nálezu těla pohyboval. Novinářům to v úterý řekl vedoucí odboru obecné kriminality krajské policie Luděk Čížek.

Mrtvolu našel svědek v kukuřičném poli v místní části Nad Remízkem v lokalitě Horní Nová Ves. Tělo bylo vzhledem k teplému počasí již ve značném stadiu rozkladu. Totožnost mrtvého policisté zjistili podle rozboru DNA a pomocí daktyloskopie.

Podle serveru TN.cz jde o dříve pohřešovaného Evžena B. z Prahy. Sběratel mincí byl pohřešován od konce července, měl mít navíc namířeno na Jičínsko, kde bylo později objeveno i tělo. To serveru měla potvrdit i mužova příbuzná.

Policií hledaný svědek se na místě nálezu těla údajně pohyboval 31. července mezi 14:00 a 15:00. Mělo by jít o muže robustnější postavy, výšky zhruba 180 centimetrů s velmi krátce střiženými vlasy. Oblečen měl být do tmavých kraťasů a tmavého trika. Na krku by měl mít tetování. Používat měl starší auto značky Škoda červené nebo vínové barvy s nápisem na zadním okně pátých dveří. Na střeše mělo auto nosiče pro uchycení příčníků zahrádky.

Policisté podle Čížka přijmou buď přímé svědectví od hledaného svědka, nebo od veřejnosti uvítají jakékoliv informace o něm či o autě. Informace mohou lidé zavolat na linku 158 či přímo hradeckým kriminalistům na číslo 727 983 572.

V polovině srpna se v Lázních Bělohrad stala také trojnásobná vražda. Z vraždy dvou žen a dítěte policie obvinila devětadvacetiletého muže. V případě prokázání viny mu hrozí až doživotí. Podle Čížka nemá trojnásobná vražda s případem muže nalezeném v kukuřičném poli žádnou souvislost.

Foto: 

vrahrychtar ( 29. srpna 2017 19:02 )

Dyk more....daj minci...

Monikay ( 29. srpna 2017 14:24 )

Tak ten se asi pro jistotu nepřihlásí...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání